Sürücü kurslarına uzaktan eğitim

Çerkezköy İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, kentte özel motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları ile özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme k

Çerkezköy 5.04.2021 15:44:00 0
Sürücü kurslarına uzaktan eğitim

Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında toplandı. Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü Murat Öner, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk katıldı. Toplantıda, kentte hizmet veren özel eğitim kursları hakkında yeni kararlar alındı. Taşıt sürücü kursları gibi kurslarda teorik eğitimin uzaktan yapılması kararlaştırıldı.

 

KARARLAR ALINDI

 

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazısında; “İl Hıfzıssıhha Kurullarınca; özel motorlu taşıt sürücüleri kursu, özel iş makineleri sürücü eğitim kursu, özel ulaştırma ve mesleki geliştirme kurslarının teorik eğitimlerinin uzaktan eğitim yoluyla yapılmasının uygun görülmesi ve bu kararlarda belirtilen sürelerle sınırlı olması kaydıyla söz konusu kursların teorik eğitimlerinin uzaktan eğitim yoluyla verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Buna göre, yeni bir karar alınıncaya kadar ilçemizde faaliyet gösteren özel motorlu taşıt sürücüleri kursları, özel iş makineleri sürücü eğitim kursları ve özel ulaştırma ve mesleki geliştirme kurslarının teorik eğitimlerinin uzaktan eğitim yoluyla yapılması kararlaştırılmıştır. Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararların ilçemizde aynen uygulanmasına oy birliği ile karar verilmiştir” kararı alındı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10