EFT şebekesi Çerkezköy'de bir esnafı çarptı

Dolandırıcılıkta sınır tanımayanların son yıllardaki bildik vurgununun değişik varyantı önceki gün Çerkezköy'de gerçekleşti. 171 bin TL değerindeki aracı 165 bin TL'ye alan şebe

Çerkezköy 6.04.2021 18:18:00 0
EFT şebekesi Çerkezköy

Çerkezköy’de uzun yıllardır esnaflık yapan Serdal Polat, satmak istediği 2012 model dizel aracını 171 TL’ye sahibinden.com internet sitesine koydu. İlanın ardından Polat ile irtibata geçen şebeke üyeleri Polat’ın şehir dışında oluşunu fırsat bilerek aracı görmek için Polat’ın Namık Kemal Bulvarı’nda bulunan işyerine geldi.

 

165 BİN TL’YE ANLAŞTILAR

 

Burada aracı inceledikten sonra aracı beğendiklerini söyleyen şebeke üyeleri 171 bin TL’lik araç için 165 bin TL’ye anlaşarak satış işlemleri için Çorlu’ya gitmeleri gerektiğini söyledi. Şehir dışında olan işyeri sahibi Polat’ın talimatı doğrultusunda vekaleti alan çalışan Mahmut Tuna, şebeke üyeleriyle birlikte Çorlu’da bulunan 2.Noter’e gitti. Burada 165 bin TL’ye anlaştığı Serdal Polat’a ait aracın satışı sonrası noterin ‘Paranızı aldınız mı’ sorusu üzerine şebeke üyesinin EFT talimatını gören Polat’ın çalışanı Tuna imzayı atarak aracın resmi satışını gerçekleştirdi.

 

 

PARAYI VERMEMEK İÇİN OYALADILAR

 

Aracın satış kayıtlarının alıcı Fesih Uğun’a geçmesinin ardından paranın hesaba geçmediğini gören Serdal Polat’ın dolandırıldığını anlaması ise uzun sürmedi. Telefonda görüştüğü Polat’ın kendisini uyarması üzerine bir süre şebeke üyeleriyle birlikte Çorlu’daki ofiste paranın EFT ile hesaba düşmesini bekleyen Tuna, şebekenin bir üyesi ile birlikte bankaya gitti. Bir taraftan mesainin dolmasını bekleyen şebeke üyelerinin bu defa Mahmut Tuna’yı telefon ile arayarak ‘bankada beklemeyin gelin ofise biz buradan halledelim’ demesi üzerine iyice şüphelenen Tuna, araç sahibi Serdal Polat’ın uyarmasıyla şebekenin bir üyesini yakalayarak caddede bulunan polise yakalatırken, şebekenin diğer üyeleri ise 165 bin TL değerindeki araç ile kayıplara karıştı.

 

ARACI ALIP KAYIPLARA KARIŞTILAR

 

165 bin TL’lik aracı alarak kayıplara karışan şebeke üyeleri polis tarafından aranırken, araç sahibi ile irtibata geçen şebekenin üyesi Fesih Uğun’un iddiaları ise adeta yavuz hırsız ev sahibini bastırır cinsinden oldu. Şebekenin ağına düştüklerini fark eden esnaf Serdal Polat’ın şikayetçi olmasıyla bu defa şebeke üyeleri Polat’a polise gitmemeleri yönünde tehdit, küfür ve hakaretler savurdu. Polis ise olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10