Tekirdağ'da fetö sanıklarına hapis

Tekirdağ'da 'fetö/pdy'ye üye olmak' suçundan tutuksuz yargılanan M.B.Ö. ile H.Ç., 6'şar yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldılar. Fetö'nün 'il imamı' olduğu belirtilen firar

Tekirdağ 9.04.2021 14:50:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ’da fetö/pdy’ye üye olmak suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan M.B.Ö. ve H.Ç’nin karar duruşması önceki gün 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz 2 sanık ile avukatları katılırken, sanıklar savunmalarında fetö veya örgütle ilgilerinin olmadığını öne sürerek, suçlamaları reddetti.

 

MAL VARLIĞINA EL KONULDU

 

Duruşmada söz alan iki sanığın avukatları müvekkillerinin suçunun olmadığını savunup, beraatlerini talep etti. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanıkların suçunun sabit ve delillerin yeterli olduğunu belirterek, cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, M.B.Ö. ve H.Ç.'nin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6'şar yıl 10'ar ay hapisle cezalandırılmasına karar verirken, M.B.Ö.'nün, fetö’nün 'Tekirdağ il imamı' olduğu iddia edilen firari K.Ö.'nün oğlu ve H.Ç.'nin de muhasebecisi olduğu belirtildi. Öte yandan firari K.Ö.'nün, mal varlıklarına el koyulması kararlaştırıldı. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10