Şüpheli ölümün altından cinayet çıktı

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde 2016 yılında evinde ölü olarak bulunan Kemal Kara'nın otopsi raporu olayın normal ölüm değil cinayet olduğunu ortaya çıkardı. Kara'nın beyin

Çerkezköy 13.04.2021 17:08:00 0
Şüpheli ölümün altından cinayet çıktı

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde 15 Mart 2016 günü yaşanan olayda Kemal Kara, evinde komşuları tarafından ölü olarak bulundu. Beyin kanaması sonucu öldüğü sanılan Kara'nın ölümü şüpheli bulunarak cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan otopside Kara'nın darp sonucu beyin kanaması ve iç kanama geçirmesi nedeniyle öldüğü belirlendi.

 

SAVCILIK DOSYAYI YENİDEN AÇTI

 

Kara'nın ölümünden önce kendisini görenlerden darp edildiğini gizlediği ve merdivenlerden düştüğünü söylediği öğrenildi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı'nın bir süre önce dosyayı yeniden açması üzerine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çok yönlü çalışma başlattı. Polisin yaptığı araştırmada, Kemal Kara'nın ölümünden bir kaç gün önce gittiği bir barda darp edildiği belirlendi. Araştırmada, bar çalışanı Murat Mandacı ile müşteri olarak gelen Kemal Kara'nın, bardaki bir kadın yüzünden aralarında tartıştığını tespit eden polis olayın görgü tanıklardan B.S.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

 

YAKALANAN TANIK ANLATTI

 

Emniyette ifadesi alınan B.S., barda çalışan A.A. isimli kadın yüzünden Murat Mandacı ile Kemal Kara'nın arasında tartışma çıktığını belirterek, "Tartışma sırasında Murat Mandacı, Kemal Kara'yı darp etti. Daha sonra Mandacı, Kara'yı aracına alarak evine götürdü. Ben de araçta bulunuyordum. Araçta yine darp etmeyi sürdürdü. Kemal Kara'yı evinin önüne götürüp bıraktık. Ertesi gün, içinde kan bulunan aracı temizlettik. Murat Mandacı, şahsın öldüğünü duyunca, olayı kimseye anlatmamamı istedi" dedi.

 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

B.S.'nin ifadeleri üzerine polis, Murat Mandacı'yı Çorlu’da yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy Adliyesine çıkartılan Murat Mandacı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10