Eğitimle uzaktan, Pazarla yakından ilgilendiler

Kırklareli Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği okuyan Samet Durmuş ve yine aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler okuyan arkadaşı Umut Kanat, pandemi döneminde okulların uzaktan eğitime geçmesi ile

Çerkezköy 18.04.2021 16:31:00 0
Eğitimle uzaktan, Pazarla yakından ilgilendiler

Pandemi döneminde getirilen kısıtlamalar ile birlikte okullarda eğitim 8. ve 12. Sınıflar haricinde online olarak veriliyor. Üniversitelerde de online eğitim süreci devam ediyor. Pandemi döneminden önce kısmı olarak hem okuyup hem çalışan iki arkadaş Durmuş ve Kanat, pandemi döneminin başlaması ile birlikte tam olarak Pazar tezgahının başına geçti.

 

DAYISININ TEZGAHININ BAŞINA GEÇTİ

 

Pandemi dönemi başladığından beri tezgahın başına geçtiğini ifade eden Durmuş, “Kırklareli Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisiyim. Önceden sadece hafta sonu çalışıyorduk tezgahta. Şimdi pandemi dönemi başladığından beri tam olarak tezgahın başına geçtik. Online eğitimlere katılıyoruz ayrıyeten burada da tezgahımızı açıyoruz. Zor bir süreç herkes için, umarım bir an önce pandemi son bulur herkes eski günlerine geri döner” dedi.

 

AİLEMİZE DESTEK OLUYORUZ

 

Kırklareli Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okuyan 20 yaşındaki Kanat, “Pandemi dönemi başladığında tabii ki biz de bu derece etkili olacağını beklemiyorduk. Kısa bir süre sonra okulumuza geri döneriz diye umut ediyorduk fakat öyle olmadı. Daha önce sadece tatil günlerimizde Pazar tezgahına yardım ediyorduk. Şimdi tamamen tezgahın başına geçtik. Hem burada iş hayatını, esnaflığı öğreniyoruz hem de bu süreçte kendi harçlığımızı çıkartıp ailemize de destek oluyoruz. Herkes gibi ben de salgının bir an önce son bulmasını ve o eski günlerimize geri dönmemizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10