23 Nisan kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi 

Tekirdağ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, pandemi nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak kutlandı. 

Tekirdağ 23.04.2021 15:57:00 0
23 Nisan kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi 

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, İl protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler katıldı.

PANDEMİ KOŞULLARINDA KUTLANDI 

Süleymanpaşa Tarihi Tekirdağ Valilik Binası önünde Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda şiir kategorisinde Süleymanapaşa ilçe birincisi olan Ticaret Borsası Ortaokul Öğrencisi Zeynep Kösecioğlu tarafından şiir okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından yapıldı. 

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ EĞİTİMDİR 

Ulusan, “Bugün Milletçe Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Gazi Meclisimizin kuruluşunun 101'inci yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.Milletimizin kadim tarihinde derin izler bırakan unutulmaz olaylar ve pek çok kahramanlıklar vardır. Tarih, aziz milletimizin esaret altında yaşadığına tanıklık etmemiş, ancak her Türk evladının, vatanı, bayrağı, sancağı, kutsal değerleri tehlikeye düştüğünde, istiklal ve istikbali uğrunda, kendi canını seve seve feda ettiğine tanıklık etmiştir.Bundan 101 yıl önce ecdadımız, tüm imkânsızlık ve zorluklara rağmen inanç ve azimle verdiği bağımsızlık mücadelesinde "Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir." ülküsüyle topyekûn Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış, şanlı tarihimizin şeref levhalarındaki en güzel örnek olan İstiklal Harbi'ni zaferle taçlandırarak istikbaline vurulmak istenen prangaları kırmış ve ülkemizin ebedi vatanımız olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan 1920'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak milli iradenin gücü tescil edilmiş; aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu önemli gün özgürlük bilincinin unutulmaz nişanesi, birlik ve beraberliğimizin sembolü olarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza tüm dünya çocukları ile birlikte armağan edilmiştir. Kutlu olsun!

Eğitim, millî kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmanın en temel yoludur. İstikbalimizi inşa etme yolunda en büyük gücümüz de eğitimdir. Çocuklarımıza kadim tarihimizi,  kültürümüzü ve değerlerimizi aktarmanın öncelikli görevimiz olduğundan hareketle ve bu sorumluluk bilinciyle onları millî ve manevi değerlerine bağlı, çağına yön verecek bilgi ve beceriye sahip, fikri hür, vicdanı hür,  irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için durmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUZ 

Çocuklara seslenen Ulusan, “Daha büyük, daha güçlü, kalkınmış ve daha istikrarlı, müreffeh bir Türkiye'de yaşamamızın teminatı, bizlerin en büyük umudu, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızsınız. Bağımsızlığımız gibi sizleri de dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olarak görüyoruz. Sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Tüm çabamız, sizlere, demokrasisi, ekonomisi, özgürlükleri güçlü; her alanda kalkınmış bir Türkiye bırakmaktır. Atatürk'ün:" Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz." sözüyle inancını ifade ettiği çocuklarımız olarak, geleceğin Türkiye'sini sizler inşa edeceksiniz. İnancınızı ve demokrasi bilincinizi hep koruyun. Köklü medeniyetinize ve devletinize güvenin.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sizlere armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Bayramınızı, küresel salgın nedeniyle bu yıl da Covid 19 salgını tedbirleri dolayısıyla daha özel olarak kutlayacağız. Sevinçleriniz çok, hayalleriniz sonsuz olsun. Sizlerin mutlu olabilmeniz için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve yüce meclisimizin üyelerini, vatanı ve bayrağı için canını seve seve vermiş bütün şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi, milli mücadeleye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış aziz milletimizin bütün fertlerini rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.Tüm çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.  Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.  Çelenk sunma töreni Şehitler ve Kovid-19 hastalığından dolayı hayatını kaybeden vatandaşlar için gökyüzüne balonlar bırakılması ile son buldu. 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10