Gri pasaport şebekesinin 2 üyesi tutuklandı

Geçtiğimiz gün Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Çerkezköy ve Çorlu'da yürütülen soruşturmada devlet memuru olmayan vatandaşla

Çerkezköy 23.04.2021 16:24:00 0
Gri pasaport şebekesinin 2 üyesi tutuklandı

Soruşturmayı genişleten Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, S.B., S.G., A.Y., Ü.B.’nin ifadelerini aldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, firari İ. H.G..’nin yakalanması için çalışma başlattı.

 

BANKA HESAPLARI VE HTS KAYITLARI MERCEK ALTINA ALINDI

 

Devlet memurlarına yurt dışı seyahatlerinde vizesiz seyahat kolaylığı sağlayan gri pasaportların yasal kolaylığını yasa dışı yollarla insan kaçakçılığı için kullanan şebekeye yönelik 6 ilde bazı belediyelerde yürütülen soruşturma kapsamında, iddiaya göre pasaportların temin edildiği Bursa Nüfus Müdürlüğü merkez üssü olarak seçilirken; şebekenin bir ayağının Çerkezköy’e, bir ayağının da Çorlu’ya uzandığını saptandı. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesiyle jandarma ve emniyet ekiplerinden oluşturulan 2 özel timle soruşturma çok yönlü  genişletilirken, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Çerkezköy ve Kızılpınar Jandarma Komutanlıklarıyla emniyet istihbarat timlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında yasa dışı yollarla Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerine çıkan yüzlerce kişiden kişi başı 6 bin Euro olmak üzere para temin ettikleri kaydedilen zanlıların banka hesapları ve HTS kayıtları mercek altına alındı.

 

 

ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

 

İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gri pasaport sahtekarlığındaki ilk tutuklamalar Çerkezköy Adliyesi’nde gerçekleşti. Bursa’daki dava dosyasında yer alan 143 isim arasında ve soruşturma aşamasında yurt dışına kaçırılan insanlar arasından fetö mensuplarının olup olmadığının belirlenmesi için ayrı bir çalışma yürütülürken, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı bir yandan da gri pasaport şebekesinin kronolojik şemasını ortaya çıkartmaya çalışıyor.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10