Çetin: Bakanlığın Kapaklı'da yeni bir şehir planlaması var

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin düzenlediği basın toplantısında ilçe merkezinde devam eden çalışmalar ve hayata geçirilecek projeler hakkında bilgiler verdi. Çevre ve Şehircilik BakanlığÄ?

Kapaklı 27.04.2021 14:09:00 0
Çetin: Bakanlığın Kapaklı

Önceki gün makamında açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, termal suda bin 500 metreye ulaştıklarını kaydetti. Çetin, “ Kuyunun dibindeki sıcaklık şuanda 70 derece. Kuyu ile ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. MTA bize rapor hazırlayacak ve tahmini en geç bir aç sonra rapor elimize ulaşacaktır. Raporda suyun içerisindeki mineraller, suyun debisi, suyun çıkış sıcaklığı bize verilecek. Bu verilerle beraber biz oraya yapmak istediğimiz çalışmaları hem Tarım Bakanlığıyla hem Turizm Bakanlığıyla hep beraber yürüteceğiz. Bizim oradaki ana gayemiz bir termal sıcak suyu kullanıp seracılık yapmak, iki sıcak suyun niteliklerine göre sağlık sektöründe değerlendireceğimiz termal otelleri oraya çekmek istiyoruz. Tahmini olarak bir yada iki ay sonra bununla alakalı durum netleşecek ve akabinde de planlarımızı yürüteceğiz” dedi.

 

 

KAZAK GÖLÜNDE HAYALLERİMİZ VAR

 

Kazak gölünde hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgi de veren Çetin, “Geçen yıl Kazak gölünün ön tarafında kır bahçesi yaptık. Hem vatandaşımız göl manzaralı çayını içip yemeğini yiyebiliyor, hem de başka sosyal etkinlikler için, düğün için, değişik yemek organizasyonları, toplantılar için kullanıyoruz. Burayla alakalı bu yılda birkaç projemiz var. Bir önceki yıl da kapalı mekanın açılışını yapmıştık. Önce orayı yaptık, sonra ön tarafı yaptık. Bu yıl da birkaç projemiz daha var. Kış ayında onun etrafını güvenliği sağlamak için çit yaptık. İstihdam ettiğimiz zabıta yardımcılarımızla beraber oranın güvenliğini sağlamayı hedefliyoruz. Kazak gölünü animasyonlarıyla, etkinlikleriyle ve birçok faaliyetiyle ailece eğlenilecek bir yer olarak değerlendirmek istiyoruz. Eskiden bu bölge farklı amaçlar için kullanılıyordu, bizler ise sosyal etkinliklerle bu alanları farklı amaçlarla kullananları bertaraf etmek istiyoruz. Kısacası ailelerin çocuklarıyla birlikte zaman geçirebilecekleri güzel bir proje yapmak istiyoruz. İkizgöllerde Bungalov Evleri projesi devam ediyor. Farklı ve güzel bir konsept ile turizmi canlandırmak istiyoruz. Ayrıca içinde film platosu da planlanıyor. Film platosu olması durumunda bölgemiz biraz daha gündeme gelir, ulusal medyada yer alır. Buradaki esnaf kazanır. Bu bölgenin konseptini değiştirir diye düşünüyoruz” dedi.

 

 

KAPAKLI’YA DEĞER KATACAKTIR

 

Çetin, “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kapaklı’da yeni bir şehir planlaması talebi var. TOKİ ayağıyla yürütülecek proje yeni gelecek göç için değildir. Kapaklı’nın içinde güvenli olan, site tarzı konutlar olmadığı için göç de veriyoruz biz. Ekonomik seviyesi iyileşen aileler Kapaklı’dan göç ediyor. Biz bunu da kaybetmemek istiyoruz. Kapaklı’yı bu anlamda zenginleştirmek istiyoruz. Bu proje Kapaklı’ya değer katacaktır. Benim önemsediğim uzun vadeli bir projedir. Yıldızkent kavşağı ve hemen yanındaki Millet Bahçesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunlar Kapaklı’nın 20 yılını kurtaracak projelerdir.

Spor Toto’dan aldığımız destekleri adım adım yapıyoruz, uyguluyoruz. Kapaklı sorunları, ihtiyaçları, talepleriyle sıkıntılı bir yerdir. İnşallah adım adım ilçemizin sorunlarını çözeceğiz” dedi.,

 

ELEŞTİRİLERE AÇIĞIM

 

Geçtiğimiz günlerde iki yıllık çalışmalarıyla ilgili kendisini eleştiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin’e de cevap veren Çetin, “ Ben eleştirilere her zaman açığım. Onların eleştirilerinin arasında beni rahatsız eden bir unsur olmadığı içen cevap verecek bir konuda bulunmuyor. Çerkezköy’ü görüyorsunuz, Saray’ı görüyorsunuz, Büyükşehri de görüyorsunuz. İçinden geçtiğimiz süreç içerisinde hangi belediyeler bizden çok daha fazla şeyler yaptı ki? Bizim geride kaldığımız konu ne? Biz yapabileceklerimizi, mevcut bütçeleri dengeleyerek yapmaya çalışıyoruz. Devraldığımızda büyük sıkıntılar vardı. Bunları kapatmak için kaynak yaratmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

ELİMİZDEKİ İMKANLARLA YAPABİLDİKLERİMİZİ YAPIYORUZ

 

Çetin, “ Yol ve alt yapı problemi Kapaklı’nın en önemli problemleri arasında yer almaktadır.

Altyapı TESKİ’nin faaliyet alanındadır. Erbay Caddesi’ndeki çalışmalarını gördük bir sürü sıkıntı çıktı. Aynı şeyleri Pınar Bulvarı’nda da yaşadık. Pınar Bulvarı’nda da TESKİ uzun süre işi teslim edemedi. Bunları bize mal ediyorlar. Canları sağ olsun. Sorun değil. Biz göreve geldiğimizde 2019’da bütçe açısından, borçlar açısından sıkıntımız vardı. Bunları planladık, 2020 yılında heyecanla projelerimizi hayata geçirmeye başlayacaktık. Bir anda Mart ayında pandemi patladı. Pandemiyle beraber bu sefer faaliyetlerimiz bambaşka bir alana kaydı. Şu anda da öyle. Belediyenin çalışma süreleri azaldı. Birimler arasında ihale komisyonlarının toplanma imkanları kısıtlandı. Aynı şekilde yine devletin kurumlarında da benzer sorunları yaşıyoruz. İhale süreçleri yavaşladı, kaynak temin etme sıkıntılarımız arttı. Herkesin işi bozulunca belediyenin kaynakları da azaldı. Hükümetimiz yapılandırma ortaya çıkardı. Yapılandırma, belediye alacaklarını da uzun taksitlere yaydırdı.  Elimizdeki imkanlarla yapabileceklerimizi yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki muhalefet görevini yapacak, onlar eleştirecek bizi. Biz o eleştirilerden üzerimize düşeni alacağız” dedi.

 

HEP ELEŞTİRİYORLAR

 

Çetin, “ Devlet Hastanesini hayata geçirmek için yoğun bir mesai harcadık. İş bozulmuş ve OSB’de o işten vazgeçmişti. Bu konuya müdahil olarak süreci yönettik ve en nihayetinde temeli de atıldı.

‘O devletin de değil, belediyenin de değil. Başkan kendine mal ediyor’ diyorlar. Hayırseverden bir okul yaptırıyoruz, ‘Bunun belediyeyle, devletle ne işi var’ diyorlar. Mesela İlçe Emniyet Binası yok, ‘İlçe Emniyet Binası nerede’ diye soruyorlar. Şimdi onu halledeceğiz, yakında temelini atacağız, ona da bir şey bulacaklar. Canları sağ olsun.Bunlara kafayı takmıyorum, Kapaklı’ya bir toplu iğne getirebiliyorsam mutluyumdur. Amacım Kapaklı’ya bir şeyler kazandırmak ve getirmektir.

Halı sahaları okul bahçelerine yaptık diye bizleri eleştiriyorlar. ‘O Spor Toto’nun yatırımı’ diyorlar. Siz de yapsaydınız. Burada 20 yıl Cumhuriyet Halk Partisi iktidardaydı. Onlar yapsalardı” diye konuştu.

 

 100 MİLYON TL PARA LAZIM

 

Kapaklı’da yollarla alakalı ciddi eleştiriler aldıklarını kaydeden Çetin, “ Hem kilit taşı, hem kaldırım hem de asfalt ihalesini bir bütün olarak yeni bir ihale içine dahil ettik. Bizim Kapaklı’nın tamamının yollarının yapılabilmesi için 100 milyon TL para lazım. Ben o parayı nasıl bulacağım, bu yatırımı nasıl getireceğim, ben onun derdindeyim. Belediye olarak ilçe sınırları dışında bir alanda taş ocağı ruhsatı aldık. Onun da takibini yapmaktayız. Taş ocağını faaliyete geçirdiğimiz vakit kendi imkanlarımızla bu yol çalışmalarını yapacağız. Adım adım da ilçemizin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Millet Bahçemiz Trakya’nın en büyük alanı olacak. Yaklaşık 100 dönüm bir arazinin üzerinde bir Millet Bahçesi hayal ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10