Sarıkurt: "Okullarımızın ve Çocuklarımızın Daima Yanındayız"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TEKNOFEST 2021 yarışmasına katılacak olan Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Okul yöneticileri, yarışmaya katılac

Çorlu 28.04.2021 15:34:00 0
Sarıkurt: "Okullarımızın ve Çocuklarımızın Daima Yanındayız"

Başkan Sarıkurt Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST)'ne katılacak olan Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Okul Müdürü Suat Altıparmak, Müdür Yardımcısı Şenol Uzun, Proje Koordinatör Öğretmeni Raşit Ürer ve öğrencileri makamında ağırladı.

 

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

 

Okul Müdürü Suat Altıparmak, yarışmaya sekiz öğrenciden oluşan 'Boray' ekibiyle katılacaklarını belirterek, "Çocuklarımızın heyecanına ortak olarak verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. 'İnsansız Su Altı Sistemleri' yarışmasında yer alacak robotun üretiminde kullanılacak sarf malzeme desteği için Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “ Biz her zaman okullarımızın yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Eğitim bizim için çok önemli. Bu anlamda Atatürk Kent Enstitüsü'nde robotik kodlama için bir alan oluşturduk. Robotik kodlama için gerekli malzemelerin temini için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanı sınıfa dönüştürerek en kısa sürede hizmete sunacağız. Robotik kodlama sınıfı şehrimizde kendilerini bu yönde geliştirmek isteyen çocuklarımız için bir fırsat yaratacak. Daima okullarımızın ve çocuklarımızın yanındayız” diye konuştu.

 

 

TECRÜBE VE IŞIK OLACAKTIR

 

Çorlu'da gençlerin teknolojiye olan ilgisini artıracak yarışmalar tertiplenerek bu projenin Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilebileceğini ifade eden Başkan Sarıkurt, "Çorlu Belediyesi olarak eğitim konusunda meclis üyelerimizin de desteğiyle eğitim yuvalarımız için her zaman hazırız. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte sevgili çocuklarımızın eğitim hayatına dokunabilmek, onların Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen her türlü desteği verebilir, şehrimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği içinde gençlerimizi geleceğe hazırlayacak ortak projeler üretebiliriz. Birlikte düzenlenecek yarışmalarla gençlerimiz bilgi ve becerilerini bir anlamda test etme fırsatı bulurken bu onlar için aynı zamanda bir tecrübe ve ışık olacaktır." diye konuştu. Başkan Sarıkurt daha sonra Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “İnsansız Su Altı Sistemleri” yarışmasında yarışmak üzere tasarlanan robotun üretimi için gerekli olan sarf malzemeleri öğrencilere teslim ederek başarılar diledi.

 

Haber/Yunus BÜYÜKKABAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10