Erseçkin: Vatandaşlara ve esnafa gerekli destek verilmeli

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 29 Nisan Perşembe 19:00'dan itibaren uygulanacak ve 17 Mayıs 05:00'e kadar devam edecek olan tam kapanma öncesinde açıklamada bulundu. Ers

Çerkezköy 28.04.2021 15:49:00 0
Erseçkin: Vatandaşlara ve esnafa gerekli destek verilmeli

Tam kapanmanın geç kalınan bir karar olduğunu ifade eden İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, “ Pandemi süreci ülkeyi felakete götürürken ısrarla vurguladığımız ‘tam kapanma’ uygulaması geç de olsa yerinde karar. Esnafımızın tamamen kapanmaması için! Tam kapanmaya ekonomik destek paketi şarttır. Vatandaş IBAN değil destek bekliyor! Yapılan lebalep kongreler, kalabalık toplantılar ve uygulanan mantıksız kararlar nedeniyle maalesef vaka sayılarımız 60 binin üzerine çıkmıştı. Son birkaç gündür ise vaka sayıları 40 bin ila 50 bin arasında gidip gelirken uygulanan tam kapanma kararı doğru bir karar. Günlerdir hastanelerde yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğuna ve vatandaşlarımızın hastanede sıra beklediğine dair duyumlar almaktayız. Bu salgın elbette bir gün bitecek. Fakat bitene dek gerekli önlemler zamanında alınmalı ve kongreler, toplantılar salgın sonuna bırakılmalıydı. Umarım bu tam kapanma kararı ile vaka sayısında beklenen düşüş gerçekleşir. Yoksa işimiz gerçekten zor” diye konuştu.

 

ZOR DURUMDA BIRAKACAKTIR

 

Erseçkin, “ Aşı çalışmaları zamanında ilerlemedi.  Aşı çalışmalarında çok gerideyiz. Birçok ülke aşıda bizi geride bıraktı. Hatta bazı ülkelerde salgın tamamen kontrol altına alınarak normalleşmeye başladı. Biz ise geriye doğru gitmeye, başladığımız yere geri dönmeye devam ediyoruz. Aşı bulmakta zorlanıyoruz. Yerli aşımız bir türlü faaliyete geçmiş değil. Bununla ilgili maalesef tarih de verilemiyor. Tam kapanma öncesi destek paketleri vatandaşı ve esnafı doğrudan etkileyecek.  Ancak ihtiyacı olan vatandaşlarımız bu süre içerisinde Devletinden ne gibi destek alacaklarını da duymak isterdi. Netice de ömürleri boyunca Devletimize vergi verdiler ve vermeye devam edecekleri için hazinenin asıl sahibi de milletimiz. Hal böyle iken esnafımıza ve vatandaşlarımıza destekler daha fazla olmalı. Bu süre zarfında vatandaşlarımız üzerine düşen görevi fazlasıyla yapacaktır. Fakat aynı desteği devletin de göstermesi gerekir” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10