Çerkezköy'de 'tam kapanma' öncesi ürküten yoğunluk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası koronavirüs önlemleri kapsamında 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya geçileceğini açıklamıştÄ

Çerkezköy 29.04.2021 16:25:00 0
Çerkezköy

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan ve 29 Nisan Perşembe günü başlayıp  17 Mayıs'a kadar sürecek olan 'tam kapanma' öncesinde Çerkezköy’de kent merkezinde hareketlilik yaşandı. 17 gün sürecek kapanma öncesinde alışveriş yapmak isteyenler semt pazarlarında yoğunluk oluşturdu. Atatürk Caddesi’nde bulunan alışveriş mağazalarında neredeyse adım atacak yer kalmadı. Kalabalıktan tedirgin olan bazı kişiler ise çoğu mağazadan geri döndü.

 

 

KURALLAR HİÇE SAYILDI

 

Türkiye’de tam kapanmaya az bir süre kala seyahat ve alışverişte büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Market, bakkal ve fırınların açık olacağı açıklanmasına karşın bazı vatandaşlarda halen stok yapma eğilimi olduğu görülüyor. AVM’lerin de kapanacak olmasıyla pek çok insan ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı pazarı hareketlendirdi. Semt pazarlarında çok kalabalık bir ortam oluştururken şehirlerarası seyahat talebi de tavan yaptı.  Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs vaka haritasında 'çok yüksek risk' grubunda kırmızı renkle yer alan Çerkezköy’de Perşembe günü saat 19.00´da başlayan `tam kapanma´ öncesi çarşı merkezi ve halk pazarında yoğunluk yaşandı. Özellikle banka ve PTT şubeleri ile ATM'ler önünde oluşan uzun kuyruklarda sosyal mesafe kuralına da uyulmadığı görüldü. Polis ve zabıta ekipleri, kuyrukta bekleyenleri sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarırken halk pazarında da denetimler sıklaştırdı. Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde ve Atatürk Caddesi’nde mağazalarda alışveriş yapanlar anonslarla sık sık uyarıldı.

 

 

KAYMAKAMLIK ÖNÜNDE YOĞUNLUK

 

Çerkezköy halkı tam kapanmaya bir gün kala izin belgesi alabilmek için Çerkezköy Kaymakamlığına akın etti. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede sokağa çıkma kısıtlaması süresince şehirlerarası seyahatine zorunlu haller dışında izin verilmeyeceği açıklandı. Kısıtlama tarihlerinde yolculuk etmek isteyenlere Çerkezköy Kaymakamlığı görevlileri yardımcı olmaya çalıştı. Seyahat İzin Belgesi almak isteyenlerin, e-Devlet veya Alo 199 hattı üzerinde başvuru konusunda öneride bulunan yetkililer, yaşlı veya bu adresler üzerinden izin alamayacak durumda olanların izin başvuru işlemlerini yetkili memur tarafından gerçekleştirildi.

 

 

OTOBÜS BİLETİ BULAMADILAR

 

Şehirlerarası yolculuk yasağının başlamasından önce 17 günlük süreci memleketlerinde geçirmek isteyen veya zorunlu olarak ikametlerinin bulunduğu şehirlere dönmesi gerekenler de Çerkezköy Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları yoğunluk nedeniyle ek seferler koyarken, bazıları ise yoğunluk nedeniyle otobüslerde yer bulamadı. Kale Seyahat sorumlusu Bekir Bağcı, “İstanbul’dan Çerkezköy’e yoğun bir göç var. Otobüsler yarından itibaren yüzde 50 kapasiteye dönüyor. Çerkezköy’den özellikle tatil bölgelerine yoğunluk var. Yasak döneminde saat 12.00 ve 16.00 saatleri arasında Kale Seyahat iki servis yapacak ve izinli yolcular gidebilecek” dedi.

 

ARAÇ TRAFİĞİ DE YAŞANDI

 

Kentin bazı bölgelerinde ise öğle saatleri olmasına rağmen araç trafiği yaşandı. Kapanma öncesinde araçlarıyla dışarı çıkan kişiler trafik nedeniyle gidecekleri yerlere ulaşmak için uzun süre trafikte bekledi. Kentin yaya yoğunluğunun en çok olduğu Atatürk ve Öztrak caddesinde de yoğunluk yaşandı. Cadde üzerindeki mağazaları gezenler ve alışveriş yapan kalabalıktaki bazı kişilerin maske dahi takmadığı görüldü.

 

ZABITA EKİPLERİ UYARDI

 

17 gün sürecek olan tam kapanma süresince halk pazarlarının kapalı olacağını duyan vatandaşlar, mutfak alışverişlerini yapmak ve eksikliklerini gidermek için Perşembe günü kurulan halk pazarına akın etti. Pazar önünde zaman zaman kalabalıkların oluştuğu gözlemlenirken, girişte HES kodu kontrolü ise yapılmadı. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tezgahları dolaşarak vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusuna dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10