Minik Deren'in yaşaması için Çerkezköy'de de kampanya başlattılar

Spinal Musküler Atrofi yani kısaca SMA hastalığı ile mücadele eden 5 aylık Deren Mavi'nin tedavi olması için 1,5 ayı kaldı. Sosyal medya üzerinden bir araya gelen duyarlı vatandaşlar, tedavi olabilmesi iÃ?

Çerkezköy 30.04.2021 15:00:00 0
Minik Deren

Balıkesirli subay bir baba ve öğretmen bir annenin 5 aylık kızı olan Deren Mavi Karaavcı, ülkemizdeki en küçük SMA hastası bebeklerden biri. Motor sinir hücrelerini etkileyerek, hareket kabiliyetini kısıtlayan ölümcül bir kas hastalığı olan SMA Tip-1 hastalığının teşhisi 2 aylıkken konulan Deren Mavi için Balıkesir’de yaşayan ailesi Valiliğin izniyle kızlarını hayatta tutabilmek için yardım kampanyası başlattı.

 

YÜZDE 40’I TOPLANDI

 

Sosyal medya üzerinden yayınlar yaparak sesini duyurmaya çalışan anne Ayşegül Karaavcı, “Evladımın sadece nefes alabilmesi, bir damla su içebilmesi için mücadele eden bir anneyim. Kızımın kaslarını kaybederek gözümün önünde eriyip gitmesini istemiyorum. Lütfen sesimizi duyun, evladımın sesi olun!” diyerek yardım çağrısında bulundu. Öte yandan Karaavcı ailesi her gece Instagram canlı yayın üzerinden sanal satış yaparak bağış topluyor. Tedavi için ihtiyaç duyulan yaklaşık 18 milyon TL'nin yüzde 40’ı toplandı.

 

“DUYARLI İNSANLARA MİNNETTARIZ”

 

Deren Mavi’nin yaşam mücadelesini kazanması için kampanya yürüten anne Ayşegül Karaavcı, “Kızımın hayata tutunması için bu kampanyayı bitirmemiz şart. Bu süreçte Türkiye’de yüreği güzel ve duyarlı insanlar Mavi’nin elinden tutarak bizlere destek oldu. Hepsine minnettarız. Ancak bu kampanyamızın tamamlanması için yurt dışında da sesimizin duyulması çok önemli. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz elimizden tutarsa kampanyamız hızlanacak ve böylece benim evladım da yaşam mücadelesini kazanacaktır” dedi.

 

 

KAMPANYA 17 OCAK’TA BAŞLADI

 

Karaavcı ailesinin yakın dostu Mustafa Doruk da, Deren Mavi’nin babasının 2009-2013 yıllarında Çerkezköy’de görev yaptığını ve ilk görev yerinin Çerkezköy olduğunu belirterek, “Kampanya 17 Ocak’ta başladı. 2-3 hafta sonra Valilikten izin alındı. Mavi’nin sağlıklı bir çocuk olarak hayatına devam edebilmesi için FDA ve EMA tarafından onaylanan ve yüzde 95 etkili olan Zolgensma ilacını alması gerekiyor. Dünyanın en pahalı ilacı olarak bilinen Zolgensma, SMA hastası çocukların yaşayabilmeleri için tek şansı. Mavi’nin kas kaybına uğramadan tedaviye ulaşabilmesi için sadece 1,5 ayı kaldı. Ailesi, sosyal medya üzerinden Mavi’yi yaşatmak için kampanya başlattı. Hedef olarak 30 Mayıs tarihini belirledi. Mavi’nin yoğun bakım süreçleri ve kas kayıpları yaşamaması için bu tarihe kadar ilacını alması gerekiyor. Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte bu kampanya destek olunması için gönüllü elçilik yaparak kampanyanın tamamlanmasını istiyoruz. 2,5 aylıkken öğrenip başladık. Şu an yüzde 40’dayız” dedi.

 

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRIDA BULUNDULAR

 

Öte yandan sosyal medya üzerinde bir araya gelen bir grup duyarlı vatandaş, minik Deren Mavi için yardım çağrısında bulundu. Kendilerini Deren Mavi’nin iyilik elçileri olarak tanımlayan vatandaşlar, “Bizler Deren Mavi’nin iyilik elçileriyiz. Onun hayaline giden yolda yanı başında olan ağabeyleri, ablalarıyız. Deren Mavi 30 Mayıs’ta iyileşecek hayaliyle hiç durmadan çabalayan insanlarız. Bu Hayali tamamlamak için sizlere çok ihtiyacımız var. Sizlerden istediğimiz Mayi’yi yaşatmak için bizlere destek olmanız” dediler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10