Romanlar sokağa inip anıta yürüdüler

Vatani görevini yaptığı esnada Suriye'deki birliğinde intihar ettiği kaydedilen Piyade Er Caner Sarmaşık'ın cenazesi geçtiğimiz gün memleketi Kırklareli'nin Vize ilçesinde toprağa verildi.

Çerkezköy 4.05.2021 18:47:00 0
Romanlar sokağa inip anıta yürüdüler

Pandemi sürecinde tam kapanmanın yaşandığı bu günlerde önceki akşam Çerkezköy’de Fevzipaşa ve Bağlık Mahallesinde bir araya gelen roman vatandaşlar şehitler anıtına yürüyerek burada sloganlarla tekbirler getirip piyade Er Caner Sarmaşık’ın intiharına ilişkin karanlık noktaların aydınlatılmasını, Sarmaşık’ın şehit sayılmasını isteyerek zaman zaman slogan attılar.

 

SİS PERDESİNİN ARALANMASINI İSTEDİLER

 

Onlarca polis ekibinin eskortluğunda sloganlar eşliğinde Kümeevler mevkiine giden grup buradan dağılırken, önceki gün akşam saat 17.00 surlarında Fevzipaşa Mahallesi Tarım Sokakta toplanan tamamı genç ve çocuklardan oluşan 100-150 kişilik grupla slogan atarak piyade Er Caner Sarmaşık’ın intihara sürüklenişini arkasındaki sis perdesinin aralanmasını istediler. Tam kapanma kapsamında izinsiz yürüyüşü kontrollü bir şekilde takip eden emniyet güçlerinin ikazları sonrası grup dağıldı.

 

 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

 

Mili Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 1'inci Komando Tugayı Komutanlığı’nda görev yapan Piyade Er Caner Sarmaşık'ın ölümünün intihar değil, şüpheli bir ölüm olduğu yönünde basında haberler yer aldığı belirtildi. Açıklamada, "İlk bilgiler kapsamında Piyade Er Caner Sarmaşık’ın 29 Nisan 2021 tarihinde nöbette iken intihar ettiği tespit edilmiştir. Her olayda olduğu gibi olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Tahkikat sonuçlanınca kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi

 

AİLESİ SESSİZLİĞİNİ KORURKEN CHP HEYETİ SARMAŞIK AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Sarmaşık’ın ailesi sessizliğini korurken, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Piyade Er Caner Sarmaşık’ın Kırklareli Vize ilçesinde bulunan baba evine taziye ziyaretinde bulunarak, bu üzücü olayın takipçisi olacaklarını kaydettiler.

 

 

DERNEK BAŞKANLARI TEK VÜCUT OLDU

 

Çerkezköy’de bulunan Roman Dernekleri Başkanları bir araya gelerek “ Biz bu ülkenin öz ve öz evlatları ve fertleriyiz. Caner kardeşimizin olayını adli ve idari yönden araştırarak her noktasının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyorum. Haklı olarak medyada çıkan söylemler kardeşlerimizi gruplar halinde sokağa dökmüştür. Biz devletimize ve adaletimize olan inancımız bu olayın kısa sürede aydınlığa kavuşturulması yönündedir. Caner kardeşimizin ailesinin acısını kendi acımız gibi görüp, hissedip yaşıyoruz. Devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın bu konuda yapacağı açıklamaya da inanıyoruz. Biz bu ülkenin sokaklarında yaşarız, sokaklarında çalışırız, sokaklarında coşarız, sokaklarında koşarız ama hiçbir zaman sokakların gösteri aracı olmayız.  Bu duygularla biz Çerkezköy’de yaşayan Roman vatandaşlar olarak hiçbir kardeşimizin ferdi olarak sokağa çıkıp slogan atıp yürümesi taraftarı değiliz. Elimizden geldiği kadar mülki amirlerimize, polisimize her daim yardımcı olduk ve yardımcı olacağız. Giden canda bizim askerde bizim, poliste bizim. Bizde bu milletin fertleriyiz” diyerek vatandaşları sağduyuya çağırdılar.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10