15 dakika kalbi duran hasta hayata döndü

Kronik kalp hastası olan ve geçtiğimiz gün fenalaşarak Özel İrmet Hospital'e kaldırılan 63 yaşındaki Hasan Öz, 15 dakika süreyle yapılan başarılı kalp masajıyla hayata tekrardan merhaba dedi.

Çerkezköy 5.05.2021 15:00:00 0
15 dakika kalbi duran hasta hayata döndü

Geçtiğimiz gün kalp krizi geçirerek Özel İrmet Hospital Hastanesine getirilen 63 yaşındaki Hasan Öz’e 15 dakika boyunca kalp masajı yapıldı.

 

YOĞUN BAKIMA ENTÜBE ŞEKİLDE ALINDI

 

15 dakika süren masajın ardından Öz’ün kalbi tekrar atmaya balarken, Öz, Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı Uzm. Dr. Fatih Aktaş ve acil servis ekibi tarafından yoğun bakıma entübe bir şekilde alındı. Hasan Öz’e iki gün boyunca soğutma tedavisi terapötik hipotermi tedavisi uygulandı. Bilinci yerine gelen Öz daha sonra solunum cihazından ayrıldı ve nabız ve tansiyonu stabil bir şekilde Kardiyoloji Uzmanı Uzm.Dr. Ömür Aydın’a devredildi.

 

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TABURCU EDİLDİ

 

Kontrolleri tamamlanan ve sağlığına kavuşan hasta Hasan Öz’ü taburcu ettiklerini kaydeden Özel İrmet Hospital Kardiyoloji Uzmanı Uzm.Dr. Ömür Aydın, “Hastamızın daha önceden iki damarına stent takılmış ancak stentler kapanmış, hastamızın stentleri yenileriyle değiştirerek damarlarını açtık, ayrıca kalp yetmezliği olan hastamıza ek olarak hem şok özelliği hemde kalp güçlendirici özelliği olan kalp pili taktık” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10