Abban: Vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlerimiz sürecek

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Cumartesi  açılan pazaryerlerinde denetim gerçekleştirdi. Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nde ve Kızılpınar Mahalles

Çerkezköy 9.05.2021 15:11:00 0
Abban: Vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlerimiz sürecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen 'Pazar Yerleri' genelgesi kapsamında 8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihlerinde yaş sebze ve meyve ile fidenin yanı sıra zeytin, yumurta ve süt ürünleri satışı yapan pazar yerleri açıldı. Bu kapsamda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına Çerkezköy’de Kaymakam Atilla Selami Abban başkanlığında oluşturulan denetim ekibi de pazar yerini denetledi. Söz konusu denetimlerde pazar esnafının ve vatandaşların maske ve sosyal mesafe ile hijyen kurallarına uyup uymadığı denetlendi. Ayrıca vatandaşlara Pazar yerine girişlerinde HES kontrolü yapıldı.

 

"ÜÇ KURALA UYALIM"

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Pazar Yerleri genelgesinin ardından Çerkezköy’de belirlenen yerlerde pazar yerleri kuruldu. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engen, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, oda temsilcileri, kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri ile birlikte Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde ve Kızılpınar pazar yerinde denetim yaptı Denetimlerde Kaymakam Abban, pazarcı esnafını ve vatandaşları uyararak kurallara uymalarını istedi. Denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Abban, “ İlçemizde oluşturduğumuz ekiplerimizle denetimlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlerimiz sürecek. Sizlerden ricamız salgın son bulana dek, maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım. Devlet-millet el ele bu salgını birlikte atlatacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10