Bulduk: İnsanlık ve mazlum bir milletin varoluş sorunudur

Tekirdağ İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da Filisitin'lilere yönelik saldırısına sert tepki göster

Çerkezköy 11.05.2021 14:53:00 0
Bulduk: İnsanlık ve mazlum bir milletin varoluş sorunudur

Bulduk, “  Mescid-i Aksa Terörizmi kendine resmi politika ve bir yol haritası yapmış korsan devlet İsrail’in değil, tüm Müslümanların toprağıdır.  Kutsal mekanımız uzun zamandır Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam eden, kirli postallarıyla Mescid-i Aksa’nin içinde terör estirip, ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla, plastik mermilerle saldıran, camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere atıp üzerlerinde tepinen korsan devlet İsrail’in son kışkırtmalarından biridir bu. Kudüs ve Mescid-i Aksa, ne bir Filistin sorunu ne de bir Arap sorunudur. Bu bir insanlık sorunu, mazlum bir milletin varoluş sorunu, Müslüman milletlerin sorunu, insan hak ve hürriyetleri sorunudur” dedi.

 

NEFRETLE KINIYORUZ

 

Bulduk,” Terör örgütü İsrail’in, yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu, emrivakilerle fiili durum oluşturarak, dünyayı yeni planlarına alıştırma oyunundan başka bir şey olmadığı gün gibi aşikârdır. Müslümanlara karşı ağızlarını açtıklarında insan hak ve hürriyetlerinin çiğnendiğinden endişelerini dile getiren demokrasi münafıklarının bu planlar karşısında ne kadar sessiz kaldıklarını, bilakis siyonist devlete arka çıktıklarını görüyor fakat şaşırmıyoruz. Tüm Müslümanların toprağı Kudüs ve kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’ya karşı tüm Müslüman devletlerin başta kuruluş felsefesinde Kudüs’ün haklarını savunmak bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da sessizliğe bürünmesi esef verici ve düşündürücüdür.

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez, İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez! Siyonizmin son kalesi korsan devlet İsrail’in bu tür uygulamalarını nefretle kınıyor vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz”dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10