TBMM Başkanı Şentop bayramı memleketinde geçirdi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ramazan Bayramının birinci ve ikinci gününü memleketi Tekirdağ'da geçirdi. İlk gün protokol mensuplarıyla bayramlaşan Şentop, Dr. İsmail Fehmi Cumalioğlu Şehir Hasta

Çorlu 16.05.2021 15:41:00 0
TBMM Başkanı Şentop bayramı memleketinde geçirdi

Bayramın birinci günü Tekirdağ Polisevi’nde emniyet mensupları, İl Jandarma Komutanlığı’nda jandarma personeliyle bayramlaşan Şentop, Dr. İsmail Fehmi Cumalioğlu Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Şentop, bütün milletin bayramını tebrik etti. Şentop,” İnşallah kovid sürecini de kısa zamanda atlatacağız. Bu kapanma döneminin olumlu sonuçları var. Tekirdağ’daki sayıları da gördük. Türkiye genelinde de öyle. Bunun faydalı olacağını düşünüyoruz. İnşallah 17’sinden sonra belli bir program dahilinde bir rahatlama olacaktır. Bayram münasebeti ile buradayız. Burası benim memleketim, uzun bir zamandır gelmemiştim, aslında gelmeyi arzu ettik, planladık çoğu zaman fakat bu, kısıtlamalar, kapanma dönemi sebebi ile bir görüntü vermenin çok doğru olmayacağını düşündüm. Başta bizlerin de bu kısıtlama ile ilgili tedbirlere riayetinde bir fayda var diye düşündüğüm için. Bugün de aslında çok sınırlı sayıda arkadaşla ve maske mesafe kurallarına riayet ederek güvenlik güçlerimizle, polis ve jandarmamızla ve şehir hastanemizi açılıştan sonra ziyaret edememiştim. Son durumu buradaki işleyişi durumu bir görmeyi arzu ettim. Bu bakımdan geldim. Tekirdağlı hemşerilerimizin bayramını bir kere daha tebrik ediyorum” dedi.

 

 

BUNU TEKİRDAĞ’DA GÖRÜYORUZ


Tam kapanma döneminin önemli etkileri olduğunu söyleyen Şentop, "Bunu Tekirdağ’da da görüyoruz. Türkiye genelinde de görüyoruz. Aşılama süreci de sürüyor, inşallah daha da hızlanacak. Bizim ümidimiz arzumuz, önümüzdeki bayramı inşallah daha rahat şartlar içerisinde, daha rahat şartlar altında geçireceğimize dair ümidimiz böyle, duamız böyle. Tabii biraz daha alınan tedbirlere özellikle tavsiyelere daha sıkı riayet edersek daha hızlı sonuçlar alabiliriz. Ümidimiz böyle. İnşallah en kısa süre içerisinde Kurban Bayramında biraz daha bir rahatlama ile karşılaşırız diyoruz" dedi.

 

HAYRABOLU-TEKİRDAĞ YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününü de memleketi Tekirdağ’da geçirdi. Cuma namazını Eski Camii'nde kılan Şentop, cemaat ile bayramlaştı. Yanına gelen çocuklara hediyeler veren Şentop, merkez Süleymanpaşa ilçesinde kısıtlamadan muaf tutulan esnafları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Şentop, daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yapımı süren Hayrabolu-Tekirdağ Karayolu şantiyesine giderek, incelemelerde bulundu. Şentop'a Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de eşlik etti. Yetkililerle, bir araya gelip çalışmalar hakkında bilgi alan Şentop, daha sonra açıklama yaptı.

 

HESAPLAMALAR DOĞRU DEĞİL

 

Karayolunda asgari 7 kilometrelik yolun ulaşıma açılmasının planlandığını söyleyen Burada yapılan hesaplamalar işe göre hesaplama şeklinde oluyor. Para hesapları üzerinden kağıt üzerindeki bilgelere dayanarak yapılan hesaplamalar doğru değil. 2020 yılı içerisinde kağıt üzerinde görülen miktar 10 bin lirayken, 104 milyon liralık ödeme gerçekleşmiş yapılan işlerin karşılığı. Yine 2020 yılı hesabından 80 milyon artı 80 milyonun üzerinde de bir ödeme yapılacak. Dolayısıyla bir tarafta 10 bin lira, bir tarafta 187 milyon lirayı bulacak bir ödeme durumu söz konusu. Bu bakımdan yapılan iş esas. Burada asgari 7 kilometre yol olmak üzere, diğer kesimlerin de alt yapısı tamamlanmak üzere, çalışmalar devam ediyor. Planlandığı gibi inşallah bu yol tamamlanacak” dedi.

 

HAYRABOLU BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Şentop daha sonra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol mensuplarıyla birlikte Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan'ı ziyaret etti. Hayrabolu Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan İnan Hayrabolu Belediyesi'nin çalışmaları hakkında Meclis Başkanı Şentop'a bilgi verdi. Hayrabolu Belediyesi ziyaretinin ardından Meclis Başkanı Şentop ve Vali Yıldırım, Hayrabolu Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. TBMM Başkanı Şentop ve Vali Yıldırım, hastanede tedavi gören hastalan ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve karanfil hediye etti.Ardından TBMM Başkanı Şentop, Hastane Başhekimi Uzm Dr. Yunus Çatma'dan hastanenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.Şentop daha sonra protokol mensuplarıyla birlikte Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı'yı ziyaret etti. Çorlu Hükümet Konağı'nda gerçekleşen ziyarette Kaymakam Sarılı, Çorlu Kaymakamlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10