Çerkezköy meclisi ilk oturumu tamamladı

Çerkezköy Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclis toplantısının 1. Oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dokuz gündem

Çerkezköy 17.05.2021 17:31:00 0
Çerkezköy meclisi ilk oturumu tamamladı

Pandemi nedeni ile uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Mayıs ayı toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

SERT DİLLE KINADI

 

Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, İsrail tarafından Filistin topraklarına yapılan saldırılar sert bir şekilde kınayarak, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet diledi. Pandemi nedeni ile yine birçok vatandaşımızın hayıtını kaybettiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geride bıraktığımız 1.5 aylık süre zarfında yine şehitlerimiz oldu. Bu sürede pandemiden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

 

 

ADEM İÇLİ’YE GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

 

Ramazan Bayramı’nda trafik magandalarının saldırısına uğrayan AK Parti Meclis Üyesi Adem İçli’ye geçmiş olsun dileklerini ileten ve sorumluların gerekli cezayı almasını isteyen Akay’ın konuşmasının ardından Millet İttifakı Meclis Üyelerinin İsrail’i kınayan basın bildirisi Belediye Meclisi'nde okundu. Ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşımız okun ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı sayılı müzekkeresinin ekindeki Kent Estetik Kurulu Komisyon Kurul kararlarından 4 numaralı karar Belediye Meclisi’nin 06.04.2021 gün 67 sayılı Meclis toplantısında görüşülmüş olup, çalışmaların, araştırma ve incelemeler devam ettiğinden, Belediye Meclisi’nde çalışmaların devamına oy birliği ile karar verildiğinden, bu konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresine geçildi. Yapılan müzakerenin ardından söz konusu gündem maddesi incelenmek üzere oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin ikinci maddesinde kesin hesap hakkındaki müzekkere görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken,İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 16.04.2021 gün ve 46 sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 16.04.2021 gün ve 49 sayılı plan itirazı hakkındaki müzekkeresi ile gündemin 5. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 16.04.2021 gün ve 50 sayılı plan itirazı hakkındaki müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 07.05.2021 tarihli şirket hibesi hakkındaki dilekçesi görüşülerek, söz konusu talep incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 26.04.2021 gün ve 63 sayılı parka isim verilmesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İstasyon Mahallesi Onur Sokak’taki parka Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın isminin verilmesi talebi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi.  Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantıları Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 06.05.2021 gün ve 38 sayılı Belediye hissesi satışlarının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 06.05.2021 gün ve 39 sayılı Meclis kararının İptali  hakkındaki müzekkeresinin oy birliği ile kabul edilmesi ile sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu 20 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10