33 dönümlük arsa meclisi gerdi

Kapaklı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Kapaklı Belediyesine ait 33 d?

Kapaklı 17.05.2021 18:34:00 0
33 dönümlük arsa meclisi gerdi

Mayıs ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

“DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ”

 

Meclis toplantısı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’daki vaka sayılarının düştüğünü ve bundan sonra daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Başkan Çetin, ‘Tam kapanma döneminden bugüne ertelendi toplantımız. Zor günler geçiriyoruz, ama kapanmadan önce 150 günlük vakadan şuan 18’e inmiş durumda Kapaklı’da. Bir an önce bu hastalığın tamamı bir an önce gider özlediğimiz günlere kavuşuruz. Tam kapanmadaki 17 günün etkisini vakaların düşüşü ile görüyoruz ama yine de herkes çok dikkatli olmalı. Bu dönemde biz sahada çalışmaları hep takip ettik” diye konuştu.

 

İSRAİL ZULMÜNÜ KINADI

 

İşgalci İsrail’in Filistin’deki saldırılarını kınayan Başkan Mustafa Çetin, ‘Siyonist İsrail, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda Gazze’de, Kudüs’te Mescid-i Aksa’da herkesi katletmeye devam ediyor. Bir kez daha Siyonist İsrail’i esefle kınıyorum. Konu ile ilgili meclisimizdeki grupların da birer açıklaması oldu hepsine duyarlılığı için teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündem maddeleri öncesi konuşmaların tamamlanmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  Kazım Karabekir Mahallesi 466 ada 14 parselde bulunan 15,68 m² belediye hissesinin hissedarına satışı oy birliği ile kabul edildi.  Mali Hizmetler Müdürlüğünün  27.04.2021 tarih 6819  sayılı Kapaklı Belediyesi 2020 yılı kesin hesabı konusu oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde İsmetpaşa Mahallesi 1552 ada 1 parsel 33.891,67 m² arsa vasfındaki taşınmazın belediyelerin arsa konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralanması ve satışına dair yönetmeliğin 14. maddesi doğrultusunda 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümleri çerçevesinde satışa çıkarılması hususu görüşüldü.

 

HER AY 350 BİN TL ÖDEME YAPIYORUZ

 

TOKİ’nin bu yerle ilgili kamulaştırma kararı aldığını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Bu kamulaştırma kararı ile İkitelli OSB’nin bir çalışması planlanıyor. Ve bu kapsamda belediyeye ait olan yerlere de TOKİ bir yazı gönderdi. ‘Biz buraları kamulaştıracağız, herhangi bir işlem yapmayın’ dedi. Bu yerlerden bir tanesi de eski Karaağaç çöplüğü dediğimiz ve 40 dönümlük alan. Buradan yüksek gerilim hattı geçmektedir. Kendileriyle hem yüz yüze görüştük hem yazışmalarımızı yaptık. Bu kamulaştırmanın bize geri dönüşü ne zaman olur diye sorduğumuzda, bize hemen hızlı bir sonuç alamayacağımızı, ödemenin süreç içerisinde gerçekleşeceğini, önce kamulaştırmanın onayının çıkması gerektiğini, bir sürecin olacağını ifade ettiler. Biz de madem böyle bir talep var, bu talebe karşılık daha önceden emlak konutlarının satışa çıkarttığı parseller var Defacto ile Yıldızkent arasında olan alanda. 14-15 tane burada ada var. Bunların büyük bir kısmını yatırımcılar almıştır. Bir tane de bizim sonradan meclis kararıyla almaya karar verdiğimiz yer vardı. Biz de kendilerine dedik ki ‘bize bu yeri verin. Biz de proje üretelim, belediyemize gelir elde edelim.’ 14 milyon TL gibi bir değeri vardı. Bizim o çöplüğün değerini talep ettik onlardan. 5.5 milyon TL gibi bir parayı uygun gördüler kamulaştıracakları alan için. Buranın da ederinden düştükten sonra bizim 9 milyon TL daha ödeme yapmamız gerekiyordu. Meclisimizden oy çokluğuyla bu yerin alınması kararı çıktı. Biz burayı aldık ve 8-9 taksitini ödedik. Her ay 350 bin TL’ye yakın ödeme yapıyoruz. Krediyi de kendi dönemimizde bitirmek kaydıyla aldık” açıklamasında bulundu.

 

KAPAKLI’YI BİR YERE TAŞIYACAK

 

Çetin, “Yerin tapusunu Kapaklı’ya kazandırdık. Pandemi nedeniyle olağandışı durumlar ortaya çıkınca burayla ilgili pek talepte bulunan çıkmadı. Bizde burayı değerlendirmek için konut yapıp belediyeye gelir getirme anlamında temaslarda bulunup görüşmeler gerçekleştik. Emlak İstimlak Müdürlüğü ile birlikte bu yeri açık ihaleye çıkartmak istiyoruz.  Hem belediyeye gelir getirmeyi hedefliyoruz hem de inşaatın durduğu bir ortamda bir inşaat hareketliliğinin lokomotifi olmayı hedefliyoruz. Daha da önemlisi burada nispeten inşaat kalitesini yukarıya çekecek ve Kapaklı’daki beyaz yakalı vatandaşlarımızın rağbet göstereceği bir tesis, bir konut projesi hayata geçirmek istiyoruz. Meclisten alacağımız yetkiyle ben buranın gerçekten hem prestij anlamında Kapaklı’yı bir yere taşıyacağını, hem de belediyemize ciddi bir gelir sağlayacağını düşünüyorum. İhale açık olacak. Şartlara uyan, bizim talep ettiğimiz uygulamaları hayata geçirecek olan tüm yatırımcılar gelip ihaleye katılabilirler. Tıpkı Küçük Sanayi Sitesi’nde olduğu gibi burada bize mal oluşun 2-3 katını belediyeye kazandırmak hedefimiz. Bir de vizyonel boyutu benim için önemlidir” dedi.

 

“ÇERKEZKÖYLÜ OLARAK BUNDAN RAHATSIZ MI OLUYORSUN”

 

CHP Kapaklı Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Özkan yerin satılmasına karşı olduklarını kaydetti. Kapaklı tarihinde en büyük geliri elde ettiklerini kaydeden Çetin, “ Sen bir Çerkezköy’lü olarak bundan rahatsız mı oluyorsun abi? Biz bir proje yaptık, bu projeyi de Kapaklı tarihinin en yüksek rakamına ihale ettik. İnşallah başladığında güzel bir tesisi Kapaklımıza kazandırmış olacağız” dedi. Arsanın esnaflara fayda sağlayacak bir proje için alındığını söyleyen Erkan ise, “Siz bu yeri satmadan önce bize esnafların yer alacağı elit bir proje yapılacak geldiniz. Emsali 0/60’dan 1’e çıkardık. Biliyorsunuz ki büyükşehirde aynı statüde olan yerlere 0/40 emsal verilmesi için ne kavgalar yapılıyor” dedi.

 

 

“ŞAİBE VARSA SAVCILIK ORADA”

 

Yerin satışıyla ilgili şaibelere cevap veren Başkan Çetin, “ Her ne kadar sizin teşkilatlarınız bunu küçümsese de, ‘şaibe var’ dese de gönlümüz rahat bir şekilde bu projeyi açık ihale ile vereceğiz. Eğer bir şaibe ve hukuksuzluk varsa, savcılık orada. Kamuoyunu yanlış beyanlarla, yalan dolanla kandırmayın. Hiçbir şekilde satmadık. Bu projeyi de tam da bu maksatla satın aldık. Siz bunun satın alınmasına da ret verdiniz, kredi çekilmesine de karşıydınız. 67 dönüm dediğiniz yerin 47 dönümü zaten çöplük. Yüksek gerilim geçiyor buradan” diye konuştu.

 

KAPAKLI İÇİN SOSYAL BİR ALAN YAPALIM

 

Arsanın konut projesi için uygun olmadığını ve bölgede hava kirliliğinin yoğun olduğunu söyleyen Erkan, “10 yıl boyunca yaptıklarım ortada, siz sahip çıkın yeter. Elit bir projeden bahsediyorsunuz, hemen sanayinin dibinde olan bir yeri kim alacak? Zaten İsmetpaşa’da oturan vatandaşlarımız fabrika dumanından şikayetçi. Bahsettiğiniz beyaz yakalılar o konumdan gelip yer almazlar. Kabul etseniz de etmeseniz de burada bir pandemi dönemi yaşadık ve 100’ün üstünde müteahhit arkadaşımız zorluk yaşadı. Bu insanlar burada iş yapamıyorlar. Onların ekmeği ile oynamış oluyorsunuz. Gelin bu alanı Kapaklı için sosyal bir alan yapalım” açıklamasında bulundu.

 

GİDİN ÇERKEZKÖY’DE SİYASET YAPIN

 

Erkan’ın bu sözleri üzerine konuşan Başkan Çetin, “ Burası konut yeri, siz Çerkezköy’de oturan arkadaşlar olarak dert değil almayın alacak insanlar muhakkak bulunur. Biz insanları Kapaklı’da tutmak istiyoruz. Bakın yanınızdaki arkadaşımız Siirtli, Kapaklı’da oturuyor ve burada siyaset yapması kadar doğal bir şey yok. Hemen yanınızdaki arkadaşımız Kırklarelili, Kapaklı’da oturuyor burada siyaset yapması kadar doğal bir şey yok. Sen git Çerkezköy’de siyaset yap. Çerkezköy halkının karşısına kaç defa çıktın? Ben sadece Çerkezköy’de oturduğunuzu söylüyorum. Gidin Çerkezköy’de yapın, Çorlu’da yapın biz de ‘Oh be kurtulduk’ diyelim. Çok yakın zamanda yediğiniz haltlar da savcılıkta olacak” dedi.

 

SÖYLEMİNİZİ KINIYORUM

 

Çetin’in ‘Çerkezköylü’ söylemini kınadığını kaydeden Erkan, “ Sizinkiler de savcılıkta olacak. Bizim öyle bir olayımız varsa, olup da vermeyen namerttir. Ben Çerkezköy’lüyüm, Çerkezköy’de yaşıyorum ve oranın kurucuları benim dedelerimdi. Bundan da gurur duyuyorum. Kapaklı ise hizmet ettiğimde bir köydü. Siz ‘Çerkezköylüsün’ diyemezsiniz. Ben Çerkezköylüysem buradaki arkadaşlar nereli? Siz bana ‘Çerkezköylüsün’ diyemezsiniz. Ben atamın çizdiği Misak-ı Milliye sınırları içerisinde Türkiyeliyim. Nereden gelirsem geleyim. Ancak sizin beyninizin içinde başka şeyler var. Ben Türkiyeliyim, siz nerelisiniz? ” diyerek tepki gösterdi.

 

BURASI TRAKYANIN EN SIKINTILI BÖLGESİ

 

Çetin, “ Kapaklı’nın hizmete ihtiyacı var. Pandemiyle beraber gelirlerimiz inanılmaz düştü. Bu anlamda çıkış yolları arıyoruz. Yapabileceklerimiz kısıtlı ve değerlendirebileceğimiz her şeyi değerlendiriyoruz. Ben 20 yıl sonra Kapaklı’da sosyal donatıları ile, altyapısı ile, yolları ile nasıl yaşanabileceğini çözmeye çalışıyorum. 14 aydır pandemi diye bir illetle boğuşuyoruz. Tüm bunların içerisinde elimizdekileri değerlendirmeye çalışıyoruz. Burayı da bu maksatla aldık, bunun dışında bir şey yapmıyoruz. Sizin partinizin grup başkan vekiliniz ‘Dünyanın en doğru şeyini de yapsanız alkışlayacak halimiz yok’ diyor. Bunu biliyoruz ama Kapaklı’da bir şeyleri değiştirmek istiyoruz. Burası Trakya’nın en sıkıntılı bölgesi.” dedi.

 

PANDEMİYE RAĞMEN HİZMET ALIYOR

 

Kapaklı’ya yapılması planlanan millet bahçesi ile ilgili proje hakkında konuşan CHP’li Erkan, Millet Bahçesi hala daha yapılmadı. ‘Büyükşehir bizi engelliyor’ dediniz, hala başlanmadı bile. Diğer ilçelerde yapılacak yerlerin hepsi tertemiz yerlerdi” diye konuştu. Başkan Çetin, “ Büyükşehirde bu olay geçseydi Millet Bahçesi ile ilgili hiçbir sıkıntımız olmayacaktı. Bakanlık Hayrabolu’ya başlıyor, Süleymanpaşa’ya başlıyor, Çorlu’ya 2 tane yapılacak. Ancak bu yazı çok geç geldi. Elimizde büyükşehire bu yerin ne zaman gönderildiği, kaç grup toplantısında ‘çalışmaların devamına’ diye karar alınmış yazıyor. Yeri zamanı geldiğinde kimin doğru söylediğini belgelerle ortaya koyarız. Biz burada Kapaklı için en güzelini de yapsak siz bizi alkışlamayacaksınız. Bizim siyaset anlayışımız sizinkiyle ayrışıyor. Bizim derdimiz Kapaklı’ya hizmet etmek, başka bir amacımız yok. Halk geçmişi de biliyor, bugünü de görüyor. Pandemiye rağmen Kapaklı’da hizmet oluyor” dedi.

 

KAPAKLI HALA KÖYDÜ

 

CHP grubunu, yapılanları hazmedememekle, kötülemekle, karalamakla ve kendilerini itibarsızlaştırmak için saldırmakla itham eden Başkan Çetin’in, “Bizim derdimiz Kapaklı’ya hizmet etmek. Siz ne kadar karalarsanız karalayın, ne kadar kötülerseniz kötüleyin bizi yüceltirsiniz. Çünkü halk görüyor. Geçmişi de biliyor, bugünü de görüyor. Pandemiye rağmen Kapaklı’da hizmet oluyor” sözleri üzerine CHP’li Halil İbrahim Erkan, “Geçmiş dönemi de o kadar kötülemeyin. Geçmiş dönemde buraya o kadar hizmet yapılmasaydı, arkadaşların önü açılmasaydı, o kadar yatırım yapılmasaydı bugün Kapaklı Kızılpınar’dan da, Veliköy’den de küçüktü. Kapaklı bugün ilçe olduysa, siz o makamda oturuyorsanız bari azıcık birilerine minnet edin” dedi. Erkan’ın ardından konuşan Başkan Çetin de Kapaklı’nın ilçe, Tekirdağ’ın da büyükşehir olması kararının altında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının olduğunu söyledi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Tartışmanın uzaması üzerine gündem maddesinin görüşülmesine geçildi ve ilgili madde CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.Gündemin dördüncü maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 04.05.2021 tarih 7129 sayılı 2 adet boş kadro değişikliği yapılması konulu yazısının müzakeresi oy birliği ile kabul edildi. Ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 04.05.2021 tarih 7154 sayılı 5393 sayılı Belediye kanununun 48. maddesi hükümleri gereğince destek hizmetleri müdürlüğü ve kentsel tasarım müdürlüğü kurulması konusu oy birliği ile kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 07.05.2021 tarih 7323 sayılı Cumhuriyet Mahallesi Yaşar Doğu Caddesinin konut alanından ticaret ve konut alanına dönüştürülmesine ilişkin imar plan değişikliği konusu ise imar planı komisyonuna havale edildi. Bahçeağıl, Karlı ve Uzunhacı mahallelerinin 5216 Sayılı kanunun Ek 3. maddesine istinaden kırsal mahalle olarak belirlenmesi konusunda imar komisyonunun almış olduğu kararın görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ

 

Mülkiyeti Kapaklı Belediyesine ait Saray İlçesi, Büyükyoncalı Mahallesi eski 3039 parsel 34.700,o0m2 yeni 2026 ada 1 Parsel 34.057,97 metrekarelik taşınmaz Kapaklı Belediye Başkanlığının 01.11.2016  tarihli 238 nolu meclis kararı ile Katı Atık Aktarma istasyonu kurulması için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (e) bendi uyarınca 5 (onbeş) yıl süre ile bedelsiz tahsis edilmiştir. Tahsis edilen alanın kullanılmadığından Kapaklı Belediye Meclisi’nin 01.11.2016 tarih 238 nolu Belediye Meclis Kararı ile Yapılan tahsisin kaldırılması hususu imar komisyonu ve plan bütçe komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise, Kapaklı Belediyesi tarafından 1 adet sedan otomobilin Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisi konusu görüşülürken, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumu Perşembe günü saat 14:00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10