Kaçak yapılara destek verenlere ceza uygulanacak

Süleymanpaşa Belediyesi, kaça yapılara beton satan firmalara, imalatçılara ve kaçak yapıda çalışan müteahhitlere büyük cezalar uygulanacağını kaydetti.  Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı CÃ?

Süleymanpaşa 18.05.2021 15:07:00 0
Kaçak yapılara destek verenlere ceza uygulanacak

Süleymanpaşa Belediyesi, özellikle tarım arazisi vasfında olan alanlarda görüntü kirliliğini önlemek ve tarım arazilerinin amacı dışında kullanımının önüne geçmek amacıyla Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmaya imza atıyor. Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak imzası ile Meclis gündemine sunulan önerge ile kırsal mahallelerdeki kaçak yapılaşmaya sebep olan kişilere yönelik ağır yaptırımlar uygulanması talep edildi.

 

ÖNERGE VERİLDİ

 

Verilen önergede. şöyle denildi:"İlçemiz sınırları içerisinde özellikle kırsal mahallelerimizde tarla ve arsa vasıflı taşınmazların üzerine yapılan konteyner ve prefabrik yapılar bölgemizde görüntü kirliliği yaratmakla birlikte çarpık yapılaşmaya sebep olmaktadır. Kırsal alanda Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile yürütülen çalışmaların haricinde ilçemizdeki tüm kaçak yapılan imalatların caydırıcılığının sağlanması için yapıların mevzuata uygunluğunu bilme yükümlülüğü olan kişiler olarak parsel veya arsasına kaçak yapı yapan mal sahibine, kaçak imalatları yapan taşerona, usta veya kalfalara, parsel veya arsaya ruhsatsız, izinsiz konteyner veya prefabrik imalatı yapan imalatçılara, kaçak yapılara beton sağlayan beton santrallerine gerekli cezaların verilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz"denildi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Cüneyt Yüksel, tüm meclis üyelerinin ortak kararı ile gündeme gelen önerge için teşekkür ederek,  belediye olarak konuyla ilgili en ağır yaptırımları uygulayacaklarını belirtti. Önergenin Plan Bütçe ve İmar Komisyonlarına havale edilerek 1 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan meclis toplantısında görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10