Vali Yıldırım: 19 Mayıs bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Tüm milletin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Vali YıldÄ

Tekirdağ 18.05.2021 15:19:00 0
Vali Yıldırım: 19 Mayıs bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım mesajında, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya Genelgesi, Sivas ve Erzurum Kongreleri’yle tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür. Milletimizin istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu topyekun mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de örnek olan bu zaferle Milletimiz;  vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün de devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmemiz için bize ilham ve güç vermektedir” dedi.

 

GENÇLERE SESLENDİ

 

Gençlere seslenen Yıldırım, “ İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesidir.  Bu büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz.Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum.Gençlerimizin spor faaliyetlerine yönelerek ruh ve beden sağlıklarını korumaları, iyileştirmeleri için onlara gereken desteği veriyoruz. Tekirdağ Valiliği olarak gençlerimizin bireysel-sosyal gelişimi ve gençlerimizi kötülüklerden uzak tutmak için çalışmalar yapmakta, projeler yürütmekteyiz. Tekirdağ ili genelinde 10 Spor Salonu, 17 Futbol Sahası, 3’ü kapalı 4’ü açık olmak üzere toplam 7 adet Tenis Kortu, 1 adet Olimpik Yüzme Havuzu bulunmaktadır. 2020 yılı Haziran ayı sonuna kadar 10 ayrı branşta ulusal müsabakalar düzenlenmiştir” dedi.

 

53 BİN 924 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR

 

Tekirdağ genelinde 53 bin 924 lisanslı sporcunun bulunduğunu kaydeden Vali Yıldırım, “ 4 engelli branşta toplam 371 sporcumuz bulunmaktadır. Toplam faal lisanslı sporcu sayımız 6 bin 261’dir. Bu sporcuların 3198’i erkek, 3063’ü kadındır. İlimiz sporcuları içerisinde 66 Milli Sporcumuz bulunmaktadır. Milli Sporcularımızdan 25’i kadın, 41’i erkektir.  Gençlerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılım sağlayabileceği 2 adet il merkezinde,  1 adet Çorlu ilçesinde 1 adet Çerkezköy ilçesinde olmak üzere; 4 adet Gençlik Merkezi bulunmaktadır.   Gençlik Merkezleri tarafından gençlerimizin kişisel gelişimi için çeşitli projeler ve faaliyetler yürütülmekle birlikte pandemi döneminde projelerimizin önemli bir bölümü fiziki ortamda gerçekleştirilememiş ve faaliyetlerimiz online ortama taşınmıştır. Koronavirüs pandemisi sebebiyle hayata geçirilen kısıtlamalar sona erdiğinde faaliyetlerimiz eskisi gibi fiziki ortamda tüm hızıyla devam edecektir.  Gençlerimizin hayata hazırlanmaları, mutlu, başarılı ve vatanına, milletine bağlı bireyler olmaları için yeni projeler üretmeye, yeni yatırımlarla gençlerimize uygun alanlar oluşturmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10