Seracılıkta Kadın Eli projesi 1. Etap başvuruları başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kadın istihdamının artması amacıyla hazırlanan Seracılıkta Kadın Eli projesinde başvurular alınmaya başlandı. İstihdama katkı sağlayacak olan proje ile ilgili konu

Süleymanpaşa 18.05.2021 17:46:00 0
Seracılıkta Kadın Eli projesi 1. Etap başvuruları başladı

Seracılıkta Kadın Eli projesi; Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Süleymanpaşa Kaymakamlığı, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve KADEM ( Kadın ve Demokrasi Derneği) işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Proje, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından da destekleniyor.

 

BÖLGEDE ÖRNEK PROJE OLACAK

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada, “ Alım garantili üretim yaptırılacak olan projede, 60 dönüm alan üzerine kurulan seralarda en az 60 ailenin iş imkânına ulaşması sağlanacak. Tahsis edilecek seraların tüm ekipmanları proje ile temin edilecek ve seracılık konusunda eğitim verilecek. Projede gelir durumu düşük ve ihtiyaç sahibi aileler öncelikli tutulacak. Bölgede ilk olma özelliği taşıyan proje, istihdama sağladığı katkı ile bölgede örnek teşkil edecek. Seracılıkta Kadın Eli projesinde 1’nci Etap başvuruları 17 Mayıs – 6 Haziran tarihleri arasında Süleymanpaşa Belediyesi internet sitesi üzerinden ve AK Çözüm Merkezi üzerinden alınacak. İnternet ortamından başvuru yapmak isteyenler https://kayit.suleymanpasa.bel.tr/seracilik/ adresini kullanabilirler” dedi.

 

60 AİLEYE KATKI SAĞLAYACAK

 

İstihdama katkı sağlayacak olan proje ile ilgili konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Üretmenin ve emeğin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatan Seracılıkta Kadın Eli projemiz ile hemşerilerimiz hem üretecek, hem de bu üretimlerinin bir gelire dönüştüğünü görecekler. Yerli tohumlarımızın hayat bulacağı verimli topraklarımızda yetişecek sebze, meyve ve bitkiler, şehrimizin sosyal ve ekonomik alanda yeni dinamiği olacak. Şehrimizde yaşayan en az 60 ailemizin yararlanacağı seramızda üretilen ürünler, kamu kuruluşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak sağlamasının yanı sıra, dar gelirli vatandaşlarımıza da gelir kaynağı olacak” dedi.

 

Haber/Yunus BÜYÜKKABAN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10