Abban: 19 Mayıs aydınlık Türkiye'nin mührüdür

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Abban mesajında, " 19 Mayıs Türk'ün sönmeye yüz tut

Çerkezköy 18.05.2021 18:00:00 0
Abban: 19 Mayıs aydınlık Türkiye

Tarih boyu esir düşmemiş, mertlikten taviz vermemiş, sadece barış için savaşan kahraman Milletimizin zulme baş kaldırışının adı olan 19 Mayıs’ın milletimizin tek yürek olup düşmanı İzmir’e sürmeye yemin ettiği gün olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “ Türk’ün sönmeye yüz tutmuş bağımsızlık ateşinin, yok olmaya yüz tutmuş varlığının yeniden tarih sahnesinde parladığı en güzel gündür. Fikirlerde başlayan, yüreklerde filizlenen, tüm yurda yayılan vatan sevdasıdır, karamsarlığın umuda, korkunun güvene, esaretin özgürlüğe döndüğü gündür bugün.Bu savaş sadece silahla değil, yürekle, sevgiyle, umutla verilen bir savaştır. Bu savaş sadece muharebe alanlarında değil, devrimlerle sürecek fikri ve medeni alanlarda da verilen bir savaştır. Aydınlık yarınların, demokrasi ve Cumhuriyetin, eşitlik ve hürriyetin, barış ve huzurun teminatıdır bu savaş. Atalardan yadigar bu güzel vatanın, şanlı sancağın ayakta ve özgür kalacağına yemindir 19 Mayıs. Savaştan siyasete, bilimden sanata, sanayiden spora, eğitimden ahlaka kadar her alanda aydınlık Türkiye’nin mührüdür 19 Mayıs” dedi.

 

TÜM VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Gençlere seslenen Abban, Büyük ve güçlü Türkiye’mizin temellerinin atıldığı bu günün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere bayram olarak hediye edilmesi Milletimizin beka yolculuğunda gelecek nesillere olan güvenin ve inancının en önemli göstergesidir. Atatürk’ün bir milletin hislerine tercüman olduğu “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yüceltecek sizlersiniz.”  sözlerinin muhatabı olarak sizlerin bu büyük sorumluluğun bilinciyle bugün dünyanın dört bir yanında aynı azim ve kararlılıkla yazdırdığınız özveri, başarı ve fedakarlık destanları bizler için en büyük güven, gurur, ilham ve onur kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günün yıldönümünde geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlarken; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal ve İstikbalimiz uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz ile ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10