Çetintaş: İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Mescid-i Aksa'ya yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi. İsrail'in zulmüne sessiz kalmayacaklarını kaydeden, Çetintaş; "TÃ

Çerkezköy 18.05.2021 18:03:00 0
Çetintaş: İsrail

Çetintaş açıklamasında, “ Mescid-i Aksa, bizim ilk mabedimiz ve kıblemiz, İslam dünyasının da onur ve namusudur. Yıllardır mazlum kanı akıtmanın, vicdansızlığın ve zulmün adresi olan Siyonist İsrail, zulümlerine bir yenisini daha ekledi. Ramazan ayında başlattıkları kutsalımıza ve mabedimize yönelik acımasız saldırı sonucunda aralarında 24’ü çocuk olmak üzere 107 Filistinli kardeşimizi şehit etmiştir” dedi.

 

SERT DİLLE ELEŞTİRDİ

 

Çetintaş,” Yapılan zulme ve saldırıya sürekli insan haklarından, demokrasiden bahsedenlerin sesiz kalması elbette ki manidardır. Tüm dünya görmezden gelse bile Siyonist İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz. Terör devleti İsrail'in zalimlikleri karşısında hem üzüntülü, hem de öfkeliyiz. Bu anlamda coğrafyanın amiral gemisi olan Türkiye yine Filistinli kardeşlerimizin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Dünya bu şiddete ve zorbalığa sessiz kaldıkça barbar İsrail saldırılarına ve zulümlerine devam edecektir. İsrail’in işgal güçleri derhal Mescid-i Aksa’dan ve Kudüs’ten ellerini çekmelidirler. Yıllardır İsrail’in zulmüyle mücadele eden ve onurlarıyla davalarına sahip çıkan Filistinli kardeşlerimizin Ülke olarak yanında olduğumuz bilinmelidir.  Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da saldırıların ilk gününden beri Filistin için gerekli diplomatik görüşmeleri büyük bir özveri ile yapmış, tüm dünyaya karşıda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Filistinli kardeşlerimizin ve tüm mazlumlarının yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini tekrar vurgulamak istiyorum: Dün Suriye sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna nasıl izin vermemişsek bugün de Mescid-i Aksa'nın mahremiyetine uzanan ellere aynı kararlılıkla karşı çıkıyoruz. Daha geçen yıl Libya'nın bölünmesine nasıl müsaade etmemişsek, herkesin sırtını döndüğü Somali'nin kaderine terk edilmesini nasıl göz yummadıysak, Kırım'ın ilhakına nasıl rıza göstermediysek, geçmişte Bosna'da hunharca işlenen vahşete nasıl sesimizi yükselttiysek bugün de tüm dünya görmezden gelse bile İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz. Terör devleti Siyonist İsrail’in saldırılarını esefle bir kez daha kınıyorum. Yaralı Filistinli kardeşlerime de Allah’tan acil şifalar şehit kardeşlerimize de rahmet diliyorum. Tüm insanlığın bu zulme karşı aynı tavrı alması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10