Dönmez: Gençlik bir milletin geleceğidir

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez yaptığı açıklamada tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Dönmez, "Ulu Ã

Çerkezköy 18.05.2021 18:02:00 0
Dönmez: Gençlik bir milletin geleceğidir

Dönmez, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk  adımı  olan 19 Mayıs 1919 Tarihi; Dünyada başarıya  ulaşmış  ilk ve önder Anti-Emperyalist mücadelenin başlangıç noktasıdır. Kurtuluş savaşımızın başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 102. yıl dönümünü bu yıl da coşkuyla, el ele, kol kola hep birlikte kutlayamamanın burukluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET ETMİŞTİR

 

Dönmez,”1919`da Ülkemizin içinde bulunduğu durumu bir yazgı olarak kabul etmeyen ; "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyen Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Milletimiz; 19 Mayıs 1919`u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir.Ulu Önderimiz, Türk gençliğine güvencini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ni Türk gençliğine emanet etmiştir” dedi.

 

GENÇLERİN YÜZDE 86’SININ KİŞİ YADA KURUMLARA BORCU VAR

 

Gençliğin bir milletin geleceği olduğunu kaydeden Dönmez,”  Oysa bugüne baktığımızda ülkemizdeki gençlerin durumu ortadadır. UNICEF’in araştırmasına göre en mutsuz çocuklar liginde neden ikinci sıradayız? Gençlerimizin yüzde 76’sı neden Türkiye’yi terk etmek istiyor?  Bugün 18 yaşına basan gençler, gözlerini dünyaya açtıkları günden bu yana Erdoğan’dan başkasını yönetimde görmedi. AKP ise, dinci ve milliyetçi söylem, yapay dış tehditler üretmek dışında da gençler için bir şey yapmadı. Gençlerin, yoksunluğunu hissettikleri tek şey, eşitlik ya da özgür bir yaşam değil. Ceplerinde paraları da yok. Gençlerin yüzde 86’sının kişi ya da kurumlara borcu var! Yaklaşık 5 milyon üniversite mezunu, okul kredisini ödeyemedi. Devlet, borcunu ödeyemeyen 300 bin genç hakkında haciz işlemi başlattı. Bu kuşağın aileleri AKP’yi iktidara getirdi; ilk seçimde sandıkta götürmek ise Atatürk’ ün Türkiye’yi teslim ettiği gençler sayesinde olacaktır. Ulu önderimiz bu durumu ne güzel özetlemiş; "Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10