Türkan Saylan'ı unutmadılar

İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve yaşamı boyunca birçok başarılı çalışmalara imza atan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün 12â

Çerkezköy 19.05.2021 13:05:00 0
Türkan Saylan

Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcı Nedim Yılancı ve ÇYDD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

ÇYDD TARİH SAHNESİNDE YERİNİ ALMIŞTIR

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak ve eski Şube Başkanı Rağbet Erol’un Prof. Dr. Türkan Saylan Anıtı’na çiçek bırakmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak günün anısına bir konuşma gerçekleştirdi. Soyak,”Bir toplumun önderi Türkan Saylan’ın ölümünün 12’inci yıl dönümü. Ruhu şad olsun ve ışıklarda uyusun. Toplumsal dinamikler, gelişmeler ve değişimler belli dönemlerde önemli tarihi kişilikleri öne çıkar. 20.yüzyılın son çeyreğinde ülkemizde yaşanan gelişmeler Atatürk ilke ve devrimlerden geriye gidiş ve yaşanan toplumsal bunalımda önemli bir aydın, hekim ve yurtsever olarak Prof.Dr Türkan Saylan ve ÇYDD tarih sahnesinde yerini almıştır. Türkan Saylan toplumsal eşitliğe inanmıştır” dedi.

 

BU GENÇLİK SENİ UNUTMADI

 

Soyak, “ Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan toplumsal barışı ve adateli sağlamak mümkün değildir. Türkan Saylan çözümün tarafındadır. Türkan Saylan’ı anlamış olmak sorunun değil, çözümün parçası olmayı gerektirir. Sonuç odaklı çalışılırsa emek asla boşa gitmez. Türkan Saylan barışçıl bir örgütçüdür. İletişim de hep sakin kalır. Karşısındaki kişiye önemli olduğunu hissettirir. Yargılayıp noktayı koymaz. Ortak çözüm üretmeye çalışır ve farklı düşünenleri bile asla ötekileştirmez. Kazanmaya çalışır ve kucaklar . Korkuyu değil, üretimi ve umudu örgütler. Kamu düzeninin olmadığı yerde keyfiyet ve karışıklık vardır. Bu durum daha büyük eşitsizlikler ve hak ihlali yaratır. Kamu yönetimi sonuna kadar hukuka uygun şeffaf ve demokratik olmalıdır. Türkan Saylan’ın ideallerinin okulu ÇYDD’dir. Bizlerde bu okulun yöneticileri, öğrencileri ve gönüllüleri olmaya devam edeceğiz. Türkan Saylan daha hayattayken biz toplum önderi olarak efsaneleşmeyi başaran az sayıda kişiden birisidir. Aramızdan ayrılışı ile Anadolu topraklarında sonsuza kadar söylenecek bir halk türküsü gibi ölümsüzleşmiştir. Hep Yaşayacaktır Türkan Saylan hocamız. Bu gençlik seni unutmadı ve unutmayacak” dedi.

 

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM

 

Soyak’ın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın eğitim ve halk sağlığı gönüllüsü, kız çocuklarının okuması için cehalete savaş açan, kardelenler yetiştiren çağdaş bir Cumhuriyet kadını olduğunu belirterek, Prof. Dr. Türkan Saylan’ı aramızdan ayrılışının 12. yılında saygı, minnet, şükran ve özlemle anıyorum” dedi.

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10