Çetintaş: Vaka sayısında Türkiye ortalamasının altındayız

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ilçe genelinde koronavirüs vaka sayıları ve aşı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çerkezköy'ün son açıklanan rakamlara gÃ?

Çerkezköy 21.05.2021 17:05:00 0
Çetintaş: Vaka sayısında Türkiye ortalamasının altındayız

Çerkezköy Devlet Hastanesinde günlük ortalama 500 doz aşı yapıldığını kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “ Çerkezköy’de bugüne kadar 43 bin doz aşı vatandaşlarımıza yapılmıştır. Bugünlerde ağırlıklı olarak öğretmenlerimiz aşılarını oluyorlar. Sadece Çerkezköy Devlet Hastanesinde ortalama günlük 500 vatandaşımız aşılarını oluyorlar. Özel hastanelerde ve aile hekimlerinde de aşılama çalışmaları aralıksız şekilde sürmektedir” dedi.

 

ÇERKEZKÖY VAKA SAYISINDA TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDADIR

 

Çetindaş, “ Sıramın gelmesiyle birlikte 20 Nisan tarihinde ilk doz aşımı oldum. Vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Sırası geldiğinde mutlaka aşılarını olsunlar. İkinci dozumu ise inşallah Haziran ayının başında olacağım. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanımızın yaptığı açıklamada Tekirdağ’da vaka sayıları her 100 bin kişide 318,48'ten 132,83'e düşmüştür. Çerkezköy’de vaka sayılarında Türkiye ortalamasının altındadır. Hastanelerimizde yoğun bakım ünitesinde doluluk oranları çok düşük. Sayılar düşüyor fakat vatandaşlarımız rehavete kapılmasınlar. Lütfen dikkatli ve tedbirli olmaya devam etsinler. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına devam ederek inşallah bu salgını en kısa sürede atlatacağız” dedi.

 

KAN BAĞIŞINA DAVET ETTİ

 

Geçtiğimiz aylarda düzenledikleri kan bağışı kampanyasını ilerleyen günlerde yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Çetintaş, “Vereceğimiz bir ünite kan can demektir. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10