Aygun: Vatandaş mağdur, elektrikleri kesildi

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (TREDAŞ), Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'ne uymayan ve elektrik kesintisine giden uygulamalarını Enerji ve Tabii Ka

Tekirdağ 23.05.2021 12:32:00 0
Aygun: Vatandaş mağdur, elektrikleri kesildi

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Başkanlığı’na sunduğu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlamasını istediği önergesinde; “Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TREDAŞ), 81 ilin valiliğine gönderilen Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’ni uymamaktadır” dedi.

 

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAPILMAYACAKTI!

 

 29 Nisan 2021 tarihinde başlayan ve 17 Mayıs 2021 tarihinde sona eren tam kapanma sonrasında elektrik faturalarına ilişkin önemli bir karar alındığını ifade eden Aygun, “Bu karar, tüm dağıtım şirketlerine tebliğ edildi. Buna göre,  faturaların son ödeme tarihinin Ramazan Bayramı sonrasında başlayacak şekilde belirlenmesi, tarihlerin yoğunluk oluşturmayacak şekilde düzenlenmesi, konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle kesinti yapılmaması kararlaştırılmıştı” hatırlatmasını yaptı.

 

17 MAYIS İTİBARIYLA ELEKTRİK KESİNTİLERİNE GİDİLDİ

 

TREDAŞ’ın bu kararlara uymadığını kaydeden Aygun, “TREDAŞ, bu tarihten önce fatura düzenlemiştir. 17 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla birçok vatandaşın elektriğini kestiği görülmektedir. Trakya’da bu konuda büyük mağduriyetler yaşanmaktadır. Tam kapanma süresince ödeme olanağı bulamayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmaması gerekirken, bu kurala da uyulmadığı görülmektedir dedi.

 

SORULAR YÖNELTTİ

 

Aygun, genelgeye atıf yaparak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yanıtlaması istemiyle,”TREDAŞ’ın elektrik konusunda tam kapanma kararlarına uymadığı görülmektedir. Bu konuda TREDAŞ’a yaptırım uygulayacak mısınız? Faturaların Ramazan Bayramı sonrasında düzenlenmesi gerekirken, 17 Mayıs 2021 tarihinde elektriği kesilen vatandaşların uğradığı mağduriyeti önleyecek misiniz? Elektriği kesilen vatandaşı mağduriyetinin ve uğradığı zararın karşılanması için TREDAŞ nezdinde girişimler yapacak mısınız? Genelge’ye göre “Konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle kesinti yapılmaması, tam kapanma süresince ödemeği olanağı olmayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacağı” karara alınmıştır. TREDAŞ’ın genelgeyi ihlal ettiği görülmektedir. Bu konuda, gereken incelemeyi başlatacak mısınız?” sorularını yöneltti.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10