Sorular bizden cevaplar sizden

Son yıllarda hızla artan nüfusla birlikte sorunlar yumağı haline gelen Çerkezköy'de yaşama dair derlediğimiz soruları sorumlu gazetecilik ilkeleri çerçevesinde biz soralım cevabı öncelikle siz kıymet

Çerkezköy 23.05.2021 15:28:00 0
Sorular bizden cevaplar sizden

-Çerkezköy’de gelişi güzel araç parkları devam ediyor mu ?

-Çöpleriniz mahallenizden ve evinizin önünden günlük olarak alınıyor mu ? Çöp kokusu ve boş arsalardaki çöp yığınları sizi rahatsız ediyor mu ?

-Aracınız ile seyir halindeyken yolda herhangi bir çukura düşüyor musunuz? Rögarlardan pis kokular geliyor mu ?

-Kaldırım işgalleri devam ediyor mu ? Kaldırımlarda engelsiz yürüyebiliyor musunuz?

-Şehirdeki motorlu kuryelerin artışı dikkatinizi çekiyor mu ? Bu konuda yetkililer gerekli önlemleri alıyor mu ?

- İlçemizde gelişi güzel seyyar satıcılar var mı ? Bunların mahalle aralarında bağırarak satış yapmaları sizi rahatsız ediyor mu ?

- Çeşmenizden sular hala çamurlu akıyor mu ? Akan suyu içebiliyor musunuz? Sokağınızda arabasını, halısını gelişi güzel yıkayan insanlar görüyor musunuz ?

-Çerkezköy’de yeteri kadar yeşil alan oluşturuldu mu ? Sokağınızda kaç insan yaşıyor, yaşayan insan sayısına düşen yeşil alanı hayal ettiniz mi ?

-Mahallenizdeki parklar bugün ne durumda, gerçek manada amacına hizmet ediyor mu?  Yoksa alkol ve uyuşturucu kullananların meskeni haline mi geldi. Çerkezköy’de kendinizi gerçek manada güvende hissediyor musunuz ?

- Çerkezköy’deki asayiş ve hırsızlık olaylarındaki artışların farkında mısınız? Bunları sebepleri ve çözümlerine ilişkin nasıl önlemler planlıyorsunuz ?

- Çerkezköy’de mahalle aralarındaki kümesler, derme çatma garajlar ,izbe gecekondular sizi rahatsız ediyor mu ? Satılık veya kiralık araçların yol kenarlarındaki günlerce gelişigüzel parkları sizi rahatsız ediyor mu ?

- Yağmur yağdığında yağmurun doğal güzelliğini seyredip zevkini çıkartabiliyor musunuz ? Yoksa hala sokağınız sele, yolunuz göle mi dönüşüyor ?

- Çerkezköy’de engelsiz yaşamın gerçek manada varlığından bahsedebilir misiniz ? Sokaklarınız geceleyin ne kadar aydınlatılıyor, ne kadar güvenli, ne kadar huzurlu

- Şehirdeki ve mahallenizdeki görüntü ve gürültü kirliliği sizi rahatsız ediyor mu ? Abartı egzozlu araç ve motosikletlerin sesleri sizin yada çocuğunuzun uykunuzu kabusa çeviriyor mu ?

- Şehir içi toplu taşıma araçları amacına yönelik rantabıl hizmet ediyor mu ? Yolcu indirme-bindirme durakları yeterli mi ? Araçlar duraklara rahatlıkla girip çıkabiliyor mu ? Çerkezköy’deki durak sayısı ile araç sayısı aynı paralelde mi ?

- Sokağınızda sokak ve yön tabelalarınız var mı? Çerkezköy’de bir bisiklet sahibi olmayı, bisiklet ile dolaşmayı hayal ettiniz mi ? Bisiklet yollarının son halini gördünüz mü ?

- Çerkezköy’deki sokak hayvanları sizi korkutuyor mu ? Sayıları hakkında bilginiz var mı ? Çocuğunuz evinden okula tek başına güvenle gidip gelebiliyor mu ? Sürücülerin şehir içindeki hızları sizi korkutuyor mu ? Bulunduğunuz ortam ne kadar güvenli?

-Çerkezköy’de bazı sorumsuz fabrikaların gece saldığı kimyasalların yaydığı pis kokular bizi olduğu kadar sizleri de rahatsız ediyor mu ?

- Mahallenizde yapılan ve yapımı devam eden inşatlarda alınan güvenlik önlemleri sizce yeterli midir? - Çerkezköy’de son yıllarda artan aile içi şiddet ve sokak terörüne yönelik gerekli önlemler alınıyor mu ? Çerkezköy ne kadar huzurlu, ne kadar güvenli, bu şehirde ne kadar mutluyuz?

- Yetkililer hayatımızı kolaylaştıracak idari ve adli konularda gerekli adımları zamanında atabiliyorlar mı? Çocuklarınızı bu şehirde büyütmeyi, bu şehirde yaşatmayı veya yaşlanmalarını düşünür müsünüz?

- Çevrenizdeki ve mahallenizdeki insanlar ne kadar mutlu, mutluluklarının ve mutsuzluklarının ana sebepleri sizce nelerdir? Bunda sizin payınız ne kadar?

- Modern ve çağdaş bir Çerkezköy için iktidar ve muhalefet partilerinin ilçe başkanlarının birlikte çalıştıklarına inanıyor musunuz ?

- Çerkezköy’de eşiniz, çocuklarınız ve dostlarınızla hoşça, güvende vakit geçirebileceğiniz kaç mekan ve kaç alan mevcuttur? Artan nüfus göz önüne alındığında şehrin yeteri sayıda sanatsal, kültürel ve sosyal mekanlar yeterli midir ?

- Çerkezköy’de kamu, kurum ve kuruluşlardaki idarecileri yeterli buluyor, bunların görevlerini layığı ile yerine getirdiklerine inanıyor musunuz ?

- Çerkezköy’ün Büyükşehir’den payına düşen yatırımları adil bir şekilde aldığına inanıyor musunuz?

- Çerkezköy’de belediyeler adına iş üstlenen müteahhit firmaların keyfe keder, gelişigüzel, sorumsuz çalışmalarını neye bağlıyorsunuz?

- Çerkezköy’ün merkezi yönetimden yani Ankara’dan payına düşen yatırımları adil bir şekilde aldığına inanıyor musunuz ?

 

TAKDİRİ SİZ DEĞERLİ OKURLARIMIZA BIRAKIYORUZ

 

Değerli okurlarımız Çerkezköy’ün ilk günlük gazetesi olarak  20 yılı aşkın süredir yayın hayatını sürdüren Çerkezköy Haber Gazetesi merkezine insanı koyduğu yayın politikası ile her başarılı gazetenin arkasında saygın bir okur olduğu bilinci ile bu soruları sizin ve geleceğiniz adına Çerkezköy’ü yöneten bürokrasinin ve siyasetin erklerine tarihe ve geleceğe not düşmek adına yöneltiyor, taktiri siz kıymetli okurlarımıza ve aziz milletimize bırakıyoruz…


0282 726 91 91
0282 747 65 10