TREDAŞ'tan o iddialara cevap geldi

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş yaptığı yazılı açıklamada geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili D

Tekirdağ 24.05.2021 13:35:00 0
TREDAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada,  Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (TREDAŞ), Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’ne uymayan ve elektrik kesintisine giden uygulamalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sormuştu. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini isteyen Aygun, TREDAŞ’a hesap sorulması gerektiğini kaydetmişti.

 

BORÇTAN DOLAYI KESME İŞLEMİ YAPILMAMASI YER ALMIŞTIR

 

Bu iddialara yazılı bir açıklama yapan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş “ 22.05.2021 tarihinde, bazı basın yayın organlarında, “TREDAŞ Genelgeye Uymuyor” başlığıyla yapılan haberlerde, bir Tekirdağ Milletvekilinin, Şirketimiz TREDAŞ’ın tam kapanma tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgeye uymadığı, tam kapanma döneminde fatura düzenlediği, 17 Mayıs 2021 tarihi itibariyle birçok vatandaşın elektriğini kestiği yönündeki iddiaları ile soru önergesi verdiği ifade edilmiştir. Soru önergesine konu iddialar gerçeği yansıtmadığından  kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. Bilindiği üzere, COVİD-19 salgını ile mücadele amacıyla 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında, ülke çapında tam kapanma tedbiri uygulanmıştır. Tam kapanma döneminde, vatandaşların mağdur olmaması için gerek elektrik dağıtım şirketlerinin gerek tedarik şirketlerin iş ve işlemlerine yönelik birtakım düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerde özetle; elektrik faturalarının son ödeme tarihlerinin Ramazan Bayramı sonrası başlayacak ve yoğunluk oluşturulmayacak şekilde düzenlenmesi, mesken ve aylık fatura tutarı 2 bin TL’nin altındaki ticarethane aboneleri ile sınırlı olmak üzere tam kapanma süresince ödeme imkanı bulamayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan işyerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmaması yer almıştır” dedi.

 

MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

 

Açıklamanın devamında, “ TREDAŞ’ın genelgeye uymadığı iddiası yerinde olmayıp aksine Şirketimiz, yukarıdaki düzenlemelere harfiyen uymuştur. Şirketimiz TREDAŞ, tam kapanma döneminde, endeks okuma ve Tedarik Şirketine sağlanan bildirim hizmetlerini gerçekleştirirken, ödeme bildirimlerinin Ramazan Bayramından sonraki tarihler olarak sağlanması ve işlemlerde yoğunluğa sebebiyet vermeyecek düzenlemelerin yapılması hususlarında genelge ve talimatlara uygun hareket etmiştir. Diğer taraftan şirketimiz TREDAŞ, 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki tam kapanma döneminde, mesken abonelerinin aylık fatura tutarı 2 bin TL’nin altı ticarethane abonelerinin ve kapanma nedeniyle kapalı işyerlerinin enerjisini, borçtan dolayı kesmemiş; bu yönden de genelge ve genel kapsamındaki talimatlara uygun hareket etmiştir. Yasal bildirimleri tam kapanma tarihinden önce yapılmış kesme işlemleri ise tam kapanma döneminin sona erdiği tarihten sonra, Şirketimizin tabi olduğu elektrik piyasası mevzuatına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle, Şirketimizin, gerçekleştirdiği kesme işlemlerinde genelgeyi ve diğer idari talimatları ihlal ettiği yönündeki iddia da gerçeğe aykırı olup her türlü iş ve işlemi kayıt altında bulunan Şirketimizin, bu tür asılsız iddiaların aksini kanıtlayabileceği tüketiciler tarafından bilinmelidir.   Sonuç olarak, Şirketimiz TREDAŞ, elektrik dağıtım lisansı sahibi olduğu Trakya bölgesinde, enerjinin yeterli, kaliteli, sürekli ve çevreye uygun olarak sağlanması ile birlikte hizmetlerinde müşteri memnuniyetini öncelikli amaç edinerek faaliyetlerini Elektrik Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuatı çerçevesinde sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10