Akay: İlk kazmayı Cumartesi vuruyoruz

Belediye Başkanımız Vahap Akay, kent merkezimizin çehresini değiştirecek olan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmalarının 29 Mayıs Cumartesi günü başlaya

Çerkezköy 26.05.2021 16:37:00 0
Akay: İlk kazmayı Cumartesi vuruyoruz

Meydan projesi kazı çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi veren Akay, meydanaltı otoparkı ile ilgili de itiraz süresinin tamamlanmasını beklediklerini kaydetti. Akay, “ Başladığımız proje, yağmur suyu hatlarından bir tanesiydi. Şehrin bu tarafından olanlar ayrı. Yani, Fevzipaşa Mahallesi’nde başlayan projenin bizim cadde projemizle direkt ilgisi yok. Tabi ki bağlantılar var. Hem Butçular Sokak’tan hem de Topçular Sokak’tan yağmur suyu hatlarını alacağız, ancak şimdi değil. Bu projenin en sonuna onu bıraktık. Çünkü, projeyi ana hattan başlama zorunluluğumuz doğdu. Ancak işin sağ tarafından olan kısmı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Dalyan Sokak’tan başladı. Kosovalı sokak Hatip Sokak derken Öztrak Caddesi’nin girişinde müteahhit o bağlantıyı bıraktı. O bölge 28 Mayıs Cuma günü trafiğe kapanıyor. Aynı zamanda sokağa çıkma yasağı da var. Cumartesi sabahı kazmaya başlıyoruz. Caddeyi 2 gün boyunca kazıyacağız. Pazartesi sabahı da TESKİ işe başlar. Biz, bugüne kadar programımızı şöyle yapmıştık, ‘Meydanaltı otopark ve TESKİ işe aynı zamanda başlar ve caddeyi aynı anda kapatırız diye’ ama bir itiraz süresi oldu. O sürenin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

İLK KAZMAYI CUMARTESİ VURUYORUZ

 

Çalışmaların yapılacağı caddeyi komple kapatmayacaklarını kaydeden Akay, “ Çerkezköy’ü anımsatan bir şeyler yapmamız gerekiyor ve işin de yağmur suyu kısmı başladı.  Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde diye çalışmaya başladık. Fakat TESKİ bu kadar dağıtıyorum bari aralara da gireyim dedi. Sonra rakamlar çok yukarılara çıktı. İşin büyüklüğü, boyutu da arttı. Her şeye rağmen Cumartesi sabahı firma ilk kazmayı vuruyor. Pazartesi de TESKİ hatları döşemeye başlayacak. Amacımız caddeyi kapatmaktı. Müteahhit bize öyle dedi. Sonrasında toplantı yaptık ve bize caddeyi komple kapatmayacağını söyledi. Plan proje yapıldıktan sonra çalışmalarla birlikte caddenin bir bölümü trafiğe kapatılacak. Yani bir park iki akan trafik olarak hayatımıza devam edeceğiz. Müteahhit aşağıdan başlayacak, Osmanlı Camiinin yanına kadar gelecek. Şekerbank’ın oradan da devam etmeye başlayacak. Bu projede planımızda budur” dedi.

 

 

OTOPARK İŞİ VE HAFRİYATI BİZİ YORACAK

 

Akay, “ Projede Osmanlı Camiin duvarları kaldırılacak ve farklı bir çalışma yapılmayı planlanıyor.b Biz bu aşamadan sonra meydana yıllar evvel konuştuğum gibi Kadir başkanımıza da söyledik. Müftülerimizle toplantı yapılacak. Cami duvarlarının orada kazılar yapılacak. O duvarlar zaten aşağıya inecek. Caminin hizası meydan hizası oldu. 45 gün civarında müteahhit firma Cumhuriyet meydanına gelecektir. TESKİ çıktıktan sonra Çerkezköy Belediyesi o yapılan alanlara girecektir. Dolayısıyla geldiğimiz nokta şu, bunlar meydanı kazacak, onlar bitirdikten sonra biz düzenleme yaparak geleceğiz. Esas bizi daha çok yoracak otoparkın işi ve hafriyatıdır. Otoparkın başlamasından 4 ay sonra üst tarafı kullanılmaya başlanmış olur, biz de meydan üstünde gezmeye başlarız diye düşünüyorum” dedi.

 

BU RİSKİ GÖZE ALMAK ZORUNDAYDIK

 

Belediye Meydanı’ndaki saat kulesinin durumunun henüz netlik kazanmadığını ifade eden Akay, “ Meydanda bulunan saat kulesi projede yok, taşınma durumu var ama durumuna bakacağız” dedi. Akay, “ Alt yapı işi gerçekten büyük bir risktir. Ben 3’ünü aynı tarihe denk getirmeye çalıştım. Bazen elimizde olmayan nedenlerden dolayı gecikme de olabiliyor.  İhale sürecinde işe itirazlar başladı. İtiraz süresi tamamlanacak. Hatta ben Nisan ayı dedim, hem kapanma vardı, burada çalışma yapabilirdik. Biz bugüne kadar bütün hesaplarımızı kapatma üzerine kurduk. Sonra müteahhide sorduk. Kapatmadan çalışamaz mısın? diye, ilk etapta kapatmadan olmaz dedi. Şimdi biraz daha üzerine çalıştık ve hayat devam edecek bir şekilde çalışacağız. Bu işler riskli işler ama daha kontrollü olabilir miydi? Olabilirdi. Çerkezköy Belediyesi ne sorumluluk alacak? Vatandaşlar ne istiyor? Hepsini konuşacağız. Görevlilerimiz olacak, esnafla vatandaşla ilgilenecek. Sorunları bizlere iletecek. Kısa sürede çözmeye çalışacağız. Gerek var mıydı? Diyenler oldu, evet vardı. Bu riski göze almak zorundaydık” açıklamasında bulundu.

 

BORULAR PATLAYA PATLAYA KEVGİRE DÖNMÜŞTÜR

 

Akay, “ Çerkezköy’deki içme suyu hatlarının yenilenmesi için İller Bankası üç yıldır krediyi onaylamadı. Kapaklı Belediyesi’nin onaylandı, bizimki hala bekliyor. 3 etaplı bir projemiz var. TESKİ’nin 2019 yılında teslim aldığı, İller Bankası onaylı 200 milyon liralık maliyeti olan bir kredisi var, masada bekliyor. Çerkezköy’ün bugün su deposuna ihtiyacı var. Bu projenin içerisinde 30 bin tonluk depoda var. Biz 3’te birlik onay verin kredi için dedik. Ondan bile ses çıkmamıştır. Söylediğim gibi Çerkezköy’ün çok ciddi bir içme suyu sıkıntısı vardır. Borular patlaya patlaya kevgire dönmüştür” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10