Trakya Belediyeler Birliği'nde başkan değişmedi 

TRAKYA Belediyeler Birliği'nin 2021 yılı Mayıs dönemi olağan genel kurul toplantısı Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesinde gerçekleştirildi. Toplantıda birlik başkanlığı seç

Tekirdağ 28.05.2021 17:04:00 0
Trakya Belediyeler Birliği

Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında birlik meclis üyelerin katılımlarıyla pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenen toplantıda önemli gündem maddeleri karara bağlandı.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda birlik başkanlığı, meclis başkanlığı, encümen üyelikleri ve dış ilişkiler komisyonu üyelikleri ile plan-bütçe komisyonu üyelikleri seçimi gerçekleştirildi. 2020 yılı faaliyetlerini içeren Faaliyet Raporu ve Kesin Hesap cetveli de meclis tarafından onaylandı. Toplantıda öncelikli olarak Birlik Başkanlığı seçimi yapılırken, gizli oylama sistemi ile gerçekleştirilen seçimde üyeler adaylık önergesini mevcut başkanlık görevine devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Kadir Albayrak olarak kullandı.

 

ALBAYRAK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

 

Gizli oylamanın sonucunda farklı bir isim görülmedi ve Başkan Albayrak, tek aday olarak Trakya Belediyeler Birliği başkanlığı görevine yeniden layık görüldü. Bundan bir önceki genel kurulda olduğu gibi yine, oybirliği ile birliğin Meclis 1. Başkan Vekili Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe olurken, Meclis 2. Başkan Vekili de Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul oldu.

 

Yönetim Kuruluna Yeni İsimler

 

Gizli oylama ile gerçekleştirilen Encümen Üyeliği seçiminde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın beraberinde Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi Gülcan Ayışığı, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir Birliğin Yönetim Kurulu ekibini oluşturdular. Encümen üyeliği seçiminin ardından beş kişiden oluşan Plan-Bütçe Komisyonu üyelikleri seçimi yapıldı. Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Ürkmez, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Feyzullah Yorulmaz, Kavaklı Belediyesi Meclis Üyesi Nejdet Pulat, Marmaraereğlisi Belediyesi Meclis Üyesi Bahattin Çavdar ve Vize Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Arda açık oylama sonucu oybirliği ile Plan-Bütçe Komisyonu üyeleri olarak belirlendiler. Trakya Belediyeler Birliği’nin Mayıs dönemindeki bu toplantısında daha önce faaliyete geçmemiş bir komisyon oluşturuldu. Birlik yönetiminin gerçekleştirmiş olduğu encümen toplantılarında görüşülen ve birlik meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Dış İlişkiler Komisyonu kuruldu. una göre toplantıda komisyon üyelikleri seçimi gerçekleştirildi ve yine gizli oylama ile yapılan seçimde Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Güner Çetin, Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Çavuşoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Ereke, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Baştak ve Saray Belediyesi Meclis Üyesi Murat Dinç Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri olarak belirlendi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Trakya Belediyeler Birliğine yeni üye olan belediyelerden Sarıyer, Avcılar, Uzunköprü, İpsala, Enez, Süloğlu, Küplü ve İnece belediyelerinin başkan ve temsilcileri de toplantıda hazır bulundu. Toplantının sonunda Birlik Başkanı Kadir Albayrak tarafından yeni üyelere Trakya Belediyeler Birliği rozeti takıldı. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun da, Başkan Albayrak’a takdimde bulundu. Yeni yönetim kurulu ve komisyonlara seçilmiş olan üyeleri tebrik ederek başarı dileklerinde bulunan Birlik Başkanı Kadir Albayrak, bir yıl veya daha fazla süredir yönetimde olan üyelere de katkı ve özverileri için teşekkür etti. Trakya Bölgesi olarak Pandemi ile mücadelede daha iyiye gidilmeye başlandığını kaydeden Albayrak, “ Sağlığımıza çok dikkat ederek birliğimiz ve belediyelerimiz için hassasiyet ve ciddiyetle faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Trakya Belediyeler Birliği olarak, kısıtlamalara rağmen yapmış olduğumuz çalışmalarımızda başarılı bir şekilde ilerlediğimizi görebiliyoruz. Başta çok değerli belediyelerimiz olmak üzere çalışmalarımıza katkıda bulunan birlik müdürümüze ve herkese teşekkür ediyorum. Mesafelerin az olduğu günlerin yakın olmasını diliyorum” diye konuştu. Toplantının bilgilendirme bölümünde Birliğin yeni dönemde gerçekleştirdiği ve sürdürmeyi planladığı faaliyetleri içeren bilgilendirme sunumu da Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu tarafından meclis üyeleri ile paylaşıldı.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10