Atatürk Caddesi'nin çehresi değişiyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi'nin ortak hayata geçireceği Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması 1. Etap çalışmaları Cumartesi günü

Çerkezköy 29.05.2021 18:38:00 0
Atatürk Caddesi

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi’nin 1. Etap çalışmaların başlaması nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Belediye Başkan Yardıncıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, Kemal Gümüş, Belediye Meclis Üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi bürokratları katıldı.

 

MUTLU VE GURURLUYUZ

 

Projeye başlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Bu projenin bu aşamaya gelmesi kolay olmadı. Özellikle 2020 yılında başlayan pandemi olayı, bizim 2020 yılında tüm yerel yönetimlerde kayıp bir yıl olarak kabul edildi. Ama biz bu kayıp yıl içerisinde sayın başkanımın başlatmış olduğu, bizim de destek verdiğimiz bu proje ile 19 sokaktaki projeler için defalarca toplantı yaptık. O dönem boş geçmedi ve ihale süreçleri yapıldı. Bugün de bunun temelini atacağız” dedi.

 

 

NÜFUS HER GÜN ARTIYOR

 

2012 yılında Büyükşehir Belediyesi Kanunu çıktığı zaman Çerkezköy’ün ikiye ayrıldığını belirten Albayrak, “ O zamanki nüfus 170 bindi. 112 bin nüfus Çerkezköy’de kaldı, 55-60 bin nüfus da Kapaklı’ya geçti. Kapaklı 200 kilometrekare, Çerkezköy ise 125 kilometrekare arazi oldu. Yani Çerkezköy şu anda 11 ilçe arasında arazisi en az olan ilçe. Ama bir şey daha var. Çerkezköy’de 7 senede nüfus yüzde 50 artarak 185 bin oldu. Bu çok büyük bir olay. Bu önemli olayı göz ardı etmeden, bunu ön plana alarak Çerkezköy’ün yatırımlarını mutlaka ve mutlaka zamanında yapmak durumundayız. Öztrak Caddesi ve Atatürk Caddesi artık burayı taşımıyor. Bunun üzerine çok çalışmalar yapıldı. TESKİ ve Büyükşehir’in yatırımlarını ortaya koyduğumuz zaman yaklaşık 70 milyon TL gibi bir rakamı Çerkezköylülere hizmet olarak sunacağız. Bütün Çerkezköylülerden bu süre bitene kadar sabır göstermelerini rica ediyorum. Şimdi bir sene sıkıntı çekeceğiz ama ondan sonra bir daha sıkıntı çekmeyeceğiz. Çok rahat bir meydanla ve yan sokaklarla beraber güzel bir Çerkezköy’ün kent merkezini ortaya koymuş olacağız. Bir senedir Ankara’dayız, sayın başkanla da gittik temaslarımız oldu. Milletvekillerimizin bilgisi var, herkesin bilgisi var. Kapaklı ile Çerkezköy’ün zaten ortak paydaları çok fazla. Gerçekten Kapaklı’nın altyapısı 20 bin nüfusa göre, şimdi taşımıyor, bitmiş. Çerkezköy’ün altyapısı da zamanında 50 bin nüfusa göre yapılmış. Ama şimdi 185 bin nüfus olmuş, Kapaklı’nın 127 bin nüfusu olmuş. Ciddi altyapı yatırımlarına ihtiyaç var. 5 kilometre yan yana 2 tane ilçede ‘sana veriyorum, krediyi çıkardım’ diyorsun, buraya ‘sen bekle’ diyorsun. Olmaz arkadaşlar. Çerkezköy ve Kapaklı birbirinden ayrılmaz etle tırnak gibiler.  Şeklen ve idari olarak ayrıldılar ama sorunlar aynı. Biran önce bizim bu sorunları çözmemiz lazım. AK Parti ilçe başkanımız, CHP ilçe başkanımız, MHP ilçe başkanımız, İYİ Parti ilçe başkanımız ile bir araya geldik, konuştuk. Hepsine birer dosya verdik. Çerkezköy’de boruların yüzde 95’i asbest boru. Bu asbest boruları Çerkezköy’ün artık kullanmaması lazım” diye konuştu.

 

 

BİRAZ SABIR

 

Çerkezköy’de iki tane önemli projesinin olduğunu kaydeden Albayrak, “Birisi Bağlık Köprüsü, birisi de yukarıdaki kavşak düzenlemesidir.  Sizden çok rica ediyorum sabır gösterin. Sabır gösterin. Sabır gösterin. Sonunda hep beraber bunun mutluluğunu göreceksiniz. O zaman da sizin gördüğünüz mutluluğu yapan belediye olarak biz de mutlu olacağız. Bizim başka bir isteğimiz yok. Çerkezköy’ü çok seviyoruz ve bu hizmetlerimiz devam edecek. Çalışkan bir başkanımız var. Bizi de zorluyor. İstersen yapma. Mecliste gelip her şeyi söylüyor bize. Biz de Çerkezköy’ü sevdiğimiz için her şeyi kabul ediyoruz. Güzel günler sizin olsun. Bu proje Çerkezköy’e hayırlı olsun” dedi.

 

2021 YILINDA ASBESTLİ BORULARDAN SU İÇİYORUZ

 

Hizmetleri Tekirdağ için yaptıklarını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,  Bazı yerlerde sıkıntı yaşıyoruz. Şimdi zaman zaman görüyoruz. Çevre Bakanlığı’ndan şunu aldık, bunu  aldık. Ben takip ettim birkaç tanesini biliyorum. Bizim Cumhuriyet Halk Partili belediyelere daha bir tane çöp kamyonu gelmedi. Veya başka bir araç gelmedi. Tamamen kendi imkanlarıyla her şeyi çözüyorlar. Sonra çıkıp ayrım yapmadıklarını söylüyorlar. Yok öyle yağma. Evet, siz ayırıyorsunuz. Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla çalışma yapıyor. Öz kaynaklarımızla, özel kredilerle yapıyorlar. 2021 yılında asbestli borulardan su içen hemşerilerimiz var. Ve bir ilçe başkanı çıkıp diyor ki ‘Otomatik otoparka ne gerek var.’ Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimiz her zaman her şeyin en iyisine layıktır. Demek ki siz Çerkezköy’ümüze bu hizmeti layık görmüyorsunuz. Bu davranışları esefle kınıyorum. Bugün tarihi bir gün. İnşaat süresince biraz sıkıntı yaşayacağız ama 14-15 ay içerisinde güzel bir çevreye kavuşulacak” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10