İlk oturumda gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı birinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Çerkezköy Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çerkezköy 1.06.2021 18:24:00 0
İlk oturumda gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin haziran ayı Meclis toplantısının ilk oturumu İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.05.2021 gün ve 58 sayılı Orman İşletme Müdürlüğü Plan Değişikliği müzakeresinin incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi ile başladı.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 26.05.2021 gün ve 43 sayılı Belediye hissesi satışının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.05.2021 gün ve 59 sayılı Trafo Yerleri konusu da görüşülerek, yine İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi.

 

İKİNCİ TOPLANTI CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Meclis toplantısının ilk oturumu hisselerinin tamamı Çerkezköy Belediyesi’ne ait olan Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 10 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan ve sermaye artışının da gündemde olduğu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etmeye ve gündem maddelerin karara bağlanması için oy kullanmaya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tayin edilmesi konusu görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Komisyonlara gönderilen konuları görüşüp, karara bağlamak için Çerkezköy Belediye Meclisi 4 Haziran Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

 

TESKİ’NİN ÇALIŞMALARININ ARDINDAN BİZ BAŞLAYACAĞIZ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Atatürk ve Öztrak caddesinde başlayan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Cadde ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vereyim. Cumartesi günü çalışmalara başladık. Bir doğalgazı açmakta zorluk çekildi. Gece 02:30’da bir su patlağı yaşadık. Sonradan Altıyol’a geçtik. Orada da zorlu bir işimiz var. Onları da halledip cadde ile ilgili projemiz hayata geçecek. TESKİ Müteahhiti ile yapılan görüşmeler sonrasında akan trafik durmayacak. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. TESKİ alandan çıktıktan sonra Çerkezköy Belediyesi çalışmalara başlayacak. Büyükşehir Belediyemizin Meydanaltı Otopark ihalesi gerçekleşmişti. İtiraz süresi atlatıldıktan sonra meydanın kazısı ve hafriyatı başlayacak. Yine Mayıs ayı içerisinde soğuk asfalt ihalemiz gerçekleşti. 15-20 gün içinde çalışmalara başlarız. Bugün de sıcak asfalt ihalemiz vardı. Çerkezköy’ün 8-10 mahallesinde sıcak asfaltımız başlayacak. Haziran ayı yoğun bir çalışma sürecinin başlangıcı. Böyle bir çalışma bizi bekliyor. İstasyon Mahallesi’nden Hikmet Uğraş Caddesi’ne kadar gidecek yeni projenin de ihalesi yapılıyor. Yine çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

ÇÖP TOPLAMAYLA ALAKALI GECİKME YOK

 

AK Partili Adem İçli’nin “ Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin projelerin tamamlanmasından sonra yeniden çift yöne çevrilmesi konusunda tekrar düşünmeniz gerektiğini düşünüyoruz. İkinci bir konu olarak da çöp toplama ile ilgili ciddi şikayetler alıyoruz. Gecikmeli olarak çöp toplanıyor. Bu konuya da değinmenizi ve hassasiyetle davranmanızı talep ediyoruz” sorularını cevaplayan Akay, “ Benim takip ettiğim konular arasında çöp toplama ile ilgili herhangi bir gecikme yok. İlk sorunuzla ilgili Atatürk ve Öztrak Caddesi ile ilgili bir karar almıştık. Yeni projemizde de yine uygun bir şekilde devam edecek” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10