Çetintaş: Proje 14 ayda bitmezse Çerkezköy çok büyük sorunlar yaşar

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesinde yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatının önünde açÄ

Çerkezköy 1.06.2021 18:36:00 0
Çetintaş: Proje 14 ayda bitmezse Çerkezköy çok büyük sorunlar yaşar

Çerkezköy halkını bilgilendirmek için basın açıklaması gerçekleştirdiğini kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Değerli Başkanımız Vahap Akay kardeşimiz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun Cumartesi günü Atatürk Caddesi’nde başlayan projede yaptıkları açıklamada tarafımıza şöyle bir şey söylediler. Biz projenin basın mensuplarımızı ziyaret ederken bu proje hakkında bilgiler verdik. Fakat kamuoyunu farklı yönlendirmeye çalıştılar. Dediler ki ‘AK Parti İlçe Başkanı bu projeye karşı’. Biz bu projeye karşı değiliz. Çerkezköy halkını da çok seviyoruz. Yapılan projeleri de çok seviyoruz. Hizmet için elimizden geldiği şekilde yapılan doğruları yanlışları kamuoyuna yansıtmak zorundayız” diye konuştu.

 

ÇÖP OLACAĞINI SÖYLEDİK

 

 Çetintaş, “ Biz kamuoyuna şöyle açıklamada bulunduk. Çerkezköy Belediye Başkan Adayımız Sayın Süleyman Kozuva’nın meydan projesinde bir katı dükkanlar, çarşı olmak üzere alt katları da kapalı otopark olmak şartıyla bir projemiz vardı. Biz bu tam otomatik asansörlü projenin yarın öbür gün bir arızalanma durumunda bu projenin çöp olacağını kamuoyuna yansıttık. İnşallah bu olmaz. Çerkezköy için çok değerli bir proje ama bunun olması durumunda ne gibi sonuçlar çıkar kamuoyunu bu konuda aydınlatmaya çalıştık. Başkanımızı uyardık” diye konuştu.

 

BU PROJEYE KARŞI DEĞİLİZ

 

Çerkezköy Atatürk Caddesi’nde başlayan projenin Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunan Çetintaş, “ Buradaki esnaflarımıza sabırlar diliyorum. Tabi ki yapılan bu proje değerlidir. Yer altında asbest borulardan su kullanıyoruz. Bu projeye biz hiçbir şekilde karşı değiliz. Başkanımız yapmasa yarın öbür gün bu belediye bizim gayretlerimizle AK Parti adı altında hizmet verecektir. O yapmasa biz yapacağız. İllaki bu proje gerçekleşecekti. O başladı fakat bizim şöyle bir uyarımız oldu kendisine, dedik ki ‘esnaflar pandemi döneminden çıkılan bir süreç var. Bu süreci biraz aksatalım. Yani projeyi biraz geciktirelim’ dedik ama başkanımızın kendi değerlendirmesidir. Bu projeye başladı. Tahmin ediyorum esnafımız bayağı bir yıl gibi sıkıntı çekecek. Zaten pandemiden dolayı bir yıl sıkıntılıydı. Burada esnafımıza sabırlar diliyoruz. Halkımıza da sabırlar diliyoruz. İnşallah bu projenin 14 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanacağını söylediler” dedi.

 

 

NELER OLDUĞUNU BİZE ANLATSINLAR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatına 2017 yılında başladığını ve 2018 yılında bitirileceği sözünü verdiğini kaydeden Çetintaş, “ Şimdi buradan bir örneklemeyle gidiyorsak bugün tarih olarak 1 Haziran 2021’dir.  Aradan yaklaşık 4 yıl geçmiştir. Bu proje hala bu şekilde duruyor. O günkü şartlarda kaç paraya ihale edildi, ondan sonra ihale aşamaları ne durumda, biz bunları sürekli Kadir Başkanımıza soruyoruz. Bir türlü cevap alamadık. Bugün bu proje tekrar ihale edilip ne kadara, kaç paraya mal olacak kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Başkanımız, Kadir Albayrak başkanımız, İlhami Aygun vekilimiz keşke bir gün de buraya gelseler, buradan da bir canlı yayın yapsalar, burada neler olduğunu bize anlatsalar. Onları da buraya davet ediyorum. Beni de bu açıklamaya çağırırlarsa ben de memnuniyetle katılırım” diye konuştu.

 

KAMİL ÇETİNTAŞ’I NE KADAR TANIYORLAR

 

Kendisini eleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a cevap veren Çetintaş, “ Buradan İlhami Aygun vekilime, Kadir Albayrak başkanıma şunu söylemek istiyorum. Kamil Çetintaş’ı, AK Parti İlçe Başkanını ne kadar tanıyorlar? Kamil Çetintaş geçmişte ne kadar Çerkezköy’e sivil toplum örgütlerinde hizmet etmiş, neler yapmış, polis derneğinde neler yapmış? Geçmişi bellidir. İlhami Özcan Aygun’un Çerkezköy ile ilgili ne kadar bilgisi vardır? Neye göre bizi suçlayarak konuşuyordur? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Eğer bu proje 14 ay içinde bitmezse, Çerkezköy çok büyük sorunlar yaşayacak. Dualarımız bu projenin 14 ay içinde bitmesi temennisidir” açıklamasında bulundu.

 

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

 

‘Çerkezköy Belediyesinin kredi talebi’ ile ilgili soruya da cevap veren Çetintaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında, Sayın Belediye Başkanı Vahap Akay ve ilçe başkanlarımızın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Bu kredi ile ilgili bizden bir talepte bulundular. Biz de konuyu yukarıya, vekillerimize aktardık. TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamıza aktardık. Bu konuda dönüş bekliyoruz. Kendileri de gidip bizzat Ankara’da Kadir Albayrak başkanımızla Vahap Akay başkanımız Ankara’da görüşmelerini yaptılar. Onlara da bir bilgi verildi. Sonuç olarak bana şuan ulaşan bir bilgi yok ama biz konunun takipçisiyiz. Biz de istiyoruz ki burada kredi talebi değerlendirilsin, çıksın, Kapaklı için yapılan talep değerlendirildi, kredileri çıktı. Burada da Kadir Albayrak başkanımız şunu söylüyor. ‘Kapaklı’ya kredi çıktı, oranın onayını veremiyorum, buranın kredisi çıkmadı.’ Biz de kendisine ‘Başkanım onayını verin en azından orada çalışmalar başlasın, bunun da devamı gelir’ dedik. Bu konunun da takipçisiyim” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10