Sarbak Metal gelecek nesillere yatırım yaptı

2020 Ekim ayında Sarbak Metal tarafından inşaatına başlanan ve geçtiğimiz günlerde tamamlanarak Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen 24 derslikli Sarbak Metal Cumhuriyet Anadolu Lisesini

Çerkezköy 2.06.2021 18:26:00 0
Sarbak Metal gelecek nesillere yatırım yaptı

Kızılpınar Mahallesinde Ferit Atasever'in sahibi olduğu yüklenici firma Atasever İnşaat tarafından yapımı tamamlanan okulun açılışına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetin Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan, eşi Mevlüde Arakelyan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ eski milletvekili Ayşe Doğan, protokol üyeleri, hayırseverler ve davetliler katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Açılışta konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “ Andon bey valiliğimize gelmişti ve birlikte bu okulun protokolünü imzalamıştık. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ön ayak olarak sağ olsun bizimle tanıştırdı. Gerçekten çok kısa bir sürede güzel bir eser ortaya çıktı. Okulun en verimli şekilde kullanılacağına inanıyorum. Bunu zaten buradaki öğretmenlerimiz, müdür arkadaşlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibinde olan arkadaşlarımız rahatlıkla yapacaklar. Buna inanıyorum. Ama en güzeli burada bizim çocuklarımız yetişecek. Yarının Türkiye’sini, yarının Tekirdağ’ını, yarının Çerkezköy’ünü, yarının işletmelerini, yarının resmi kurumlarını, yarının belediyesini, bunları artırabilirsiniz, teslim edeceğimiz gençlerimiz burada yetişecek. Buna bütün kalbimle inanıyorum ve ümitle bakıyorum. Bütün okullarımızı gördüğümde bu ümitle yaşıyorum. İnşallah yarınlarımız bugünlerde çok daha güzel olacak diye hem ümit ediyorum hem dua ediyorum” diye konuştu.

 

 

HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ ORTAYA ÇIKARTIRIZ

 

Hayırsever Andon Arakelyan ve eşi Mevlüde Arakelyan’a eğitime katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Yıldırım, “Çok sağ olsunlar. Kadimden beri hep birlikte yaşadığımız insanlar. Bizler ne kadar bu topraklar üzerinde birlik ve beraberliğimizi sağlar ve ne kadar birbirimize destek olursak, ne kadar ayrılmazsak o kadar güçlü oluruz. Görürüz ki 2 kere 2 4 etmez o zaman. 6 eder, 8 eder, 10 eder, büyük bir sinerji ortaya çıkar. Ve hep birlikte güçlü Türkiye’yi ortaya çıkartırız” açıklamasında bulundu.

 

KAYMAKAM ABBAN’IN ÇABALARINI UNUTMUYORUZ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın çabalarını hiçbir zaman unutmadıklarını kaydeden Vali Yıldırım, “ Kendisi meslekte hepimizin abisidir. Sarf ettiği bu çabalar neticesinde Çerkezköy’e onlarca derslik kazandırdı. Onun için kendilerine de müteşekkiriz” diye konuştu. Günün anısına Andon Arakelyan’a Vali Aziz Yıldırım ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından plaket takdim edilirken, eşi ile birlikte bu okulu yaptırdıklarını kaydeden Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan da temeli atıldığı günden itibaren her zaman kendilerini ziyaret ederek yanlarında olan ve desteğini esirgemeyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a çok teşekkür etti.

 

 

BİR DEDİĞİMİZİ İKİ ETMEDİ

 

Açılışta konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de açılışta yaptığı konuşmada “Allah Andon ağabeyimden bin kere razı olsun. Gittik, bizi hiç kırmadı. Bir dediğimizi iki etmedi. Çok teşekkür ediyoruz. Biz sanayiciler olarak buradayız, ihtiyaç oldukça yapmaya devam edeceğiz” dedi. İl Milli Eğitim Müdür Ersan Ulusan ise “ Yüz yüze eğitime başladığımız bugünlerde böyle bir eğitim kurumunun açılışını yapmak da ayrı bir mutluluk vesilesidir” dedi.

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELMİŞTİR

 

Eğitime katkıda bulunan Andon Arakelyan’a teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Son 5 yılda Çerkezköy sayın kaymakamımızın büyük emekleriyle, hayırseverlerimizin yatırımları ve devlet yatırımlarıyla buluştu. 5 yıl önce sınıflardaki yoğunluk nedeniyle üçlü eğitim sistemine doğru giden Çerkezköy, bugün hayırsever destekleriyle, devlet yatırımlarıyla çok önemli bir noktaya gelmiştir. Sayın Andon Bey ve bugüne kadar eğitime katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu emeklerin mimarı sayın kaymakamımıza da ayrıyeten teşekkür ediyorum” dedi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de bu okulun kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

BU BİR EKİP İŞİDİR

 

Okulun Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “ Çerkezköy’de 4 buçuk yıldır görev yapıyorum. Görev süremde açtığımız okul sayısı 28 oldu. Çerkezköy’de göreve başladığımda ilçede 32 okul vardı. Fakat 7’si yıkım, 14’ü güçlendirmeydi bu 32 okulun. 18’ini biz yaptık. 10 tanesi devlet yatırımlarıyla yapıldı. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin çoğunu Eyüp Sözdinler ile birlikte bulduk. Bu bir ekip işidir. Bu konuda Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Sayın valimiz devamlı arkamızda durarak bize destek olmuştur. İl Milli Eğitime ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın okuduğu duanın ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetin Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan, eşi Mevlüde Arakelyan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ eski milletvekili Ayşe Doğan tarafından okulun açılışı gerçekleştirildi.

 

BİZİM TEK ÇİMENTOMUZ ATATÜRK VE ONUN FELSEFESİDİR

 

Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan, “ Bu okul benim hayalimdi. Daha yapacağım çok okullar olacak. Kadın evleri kuracağız. Kreşler kuracağız. Talebelerin yatacağı yurtlar açacağız. Bunları yapacağız. Daha çok şeyler yapacağız.  Ben 11 yaşında okuldan ayrıldım. 20 yaşına kadar bir ustanın yanında çıraklık yaptım. 6 sene okudum, 3’üncü sınıftan kovuldum. Kovulduktan sonra da işimi çok sevdim. 1963 yılında askerden geldim ve bir sene sonra işimi kurdum. Adım adım bugünleri Allah bize gösterdi. Türkiye’nin her yerindeki hayır sahibi sanayicilerimiz çok var. Herkes eğitime destek versin ve katkıda bulunsun. Ve bilhassa Cumhuriyeti ve Atatürk ilke ve inkılaplarını yüceltsinler. Bizim tek çimentomuz Atatürk ve O’nun felsefesidir. Yoksa şuanda 32 millet var, Misak-ı Milli sınırlarımız içinde. 32 milleti bir arada tutan Atatürk’tür. ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözüyle. Onun için buna sahip çıkalım. Cumhuriyet hepimize yeter. İnanan her türlü inancını yaşasın. Kişi genlerinden, atalarından aldığı şeyleriyle yaşasın. Herkes ‘bu vatan benimdir’ diye yaşadık” dedi.

 

ATATÜRK’ÜN İZİNDE YÜRÜYECEĞİZ

 

Okulun açılışında duygulu anlar yaşayan Andol Arakelyan’ın eşi Mevlüde Arakelyan ise “ Kendisiyle beraber bu hayat mücadelesinde varız. Her zaman mücadelemize devam edeceğiz. Atatürk’ün izinde yürüyeceğiz. Cumhuriyet Anadolu Lisesi. Bunu severek ve isteyerek yaptık. Çok güzel çocuklarımız yetişecek inşallah ülkemiz için” dedi.

 

OKULDA İNCELEME YAPTI

 

Vali Yıldırım açılışı yapılan okulda inceleme yaptıktan sonra sırasıyla Kızılpınar Osmanlı İlkokulu ve Ortaokulu’nu, Ambardere 24 derslikli lise ve pansiyonu ve Fehmi Denizli İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10