Süleymanpaşa'da, kırsalda kaçak yapılaşmayla mücadele hız kazandı

Süleymanpaşa Belediyesi, son yıllarda kırsal mahallelerde giderek artan kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı topyekûn mücadele başlattı.

Süleymanpaşa 7.06.2021 16:44:00 0
Süleymanpaşa

Mayıs ayı meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin ortak imzası ile görüşülen önerge, Haziran ayı meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilerek ruhsatsız, kaçak yapılaşmaya dâhil olan tüm paydaşlara ağır cezai yükümlülükler getirilmesi karara bağlandı.

 

KARAR ALINDI

 

Alınan karara göre; kaçak yapıların sahiplerine, yapılara beton temin eden firmalara, imalatçılara ve kaçak yapıda çalışan müteahhitlere büyük cezalar öngörülüyor. Özellikle tarım arazisi vasfında olan alanlarda görüntü kirliliğini önlemek ve tarım arazilerinin amacı dışında kullanımının önüne geçmek amacıyla Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atan Süleymanpaşa Belediyesi, vatandaşların olası mağduriyetlerinin de önüne geçmeyi hedefliyor.

 

VATANDAŞLAR UYARILIYOR

 

Süleymanpaşa Belediye Meclisi tarafından alınan kararın ardından, kırsal mahallelerde birçok noktaya vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla pano ve tabelalar yerleştirilmeye başlandı. Özellikle tarla vasfında bulunan arazilerde alım-satım yapılırken Süleymanpaşa Belediyesinden bilgi alınması konusunda vatandaşlar uyarılıyor. Muhtelif noktalara yerleştirilen ‘önemli’ başlıklı ilanlarda, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in, “Kıymetli vatandaşlarım, bu bölgede yapacağınız hisseli alım-satımlar öncesinde, ileride olası imar sorunlarıyla karşı karşıya kalmamanız için Süleymanpaşa Belediyemizden bilgi almanızı önemle rica ederim” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10