Birey ve aileler için dijital afet bilinci eğitimi

'Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi' başlığı altında AFAD tarafından hazırlanan eğitim videosu Çorlu Belediyesi resmî web sitesinde yayınlandı.

Çorlu 7.06.2021 16:46:00 0
Birey ve aileler için dijital afet bilinci eğitimi

Türkiye'nin tüm coğrafi bölgelerinin kendine has afet etkilenebilirliklerinin olduğunu ve bunun Doğu Anadolu Bölgesi'nde çığ, Karadeniz Bölgesi'nde ise sel olarak ön plana çıktığını belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Halkımızın afetler konusunda bilinçlenmesi için ilk öncelik sürekli eğitimdir. Ülkemizin her bölgesinde doğa olaylarına ve afetlere rastlamak mümkün. Bazı bölgelerde sel, bazılarında çığ ya da heyelan görülebiliyor. Ancak tüm coğrafi bölgelerin ortak afetselliği ise deprem ve seldir. Bu bilgileri, yapılan bilimsel araştırmalardan ve yetkili bilim insanlarının beyanları ile teyit etmek mümkün... Yapılan tüm açıklamalar; insanların, afet türü ne olursa olsun afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacakları bilmesi gerektiği yönündedir.İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen '2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı' kapsamında Çorlu Belediyesi olarak halkımızın afet bilincini artırabilmek ve tüm hemşerilerimizin ulaşabilmesi amacıyla internet sayfamızın ‘Duyurular’ bölümünde 'Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi' başlığı altında AFAD tarafından hazırlanan eğitim videosuna yer verdik” dedi.

 

SERTİFİKAYA SAHİP OLABİLİRLER

 

Çolpan, “Halkımızın bu eğitim olanağından faydalanarak eğitim sonrasında öğrendiklerini olası bir afet durumunda uygulayabilmelerini arzu ediyoruz. Afet bilinci yüksek toplumlarda, afetlerin zarar ve etkilerinin daha az olduğunu unutmamamız gerekir. Bu kapsamda düzenlenecek olan eğitime katılan vatandaşlarımızvideonun altında yer alan formu doldurarak 'AFAD Eğitim Sertifikası'na sahip olabilirler." dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10