Öğrenciler mesleklerini yakından tanıyorlar

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte 'Var Mı Bir Mesleğimiz? / Do We Have A Profession?' adlı eTwinning projesinde yer aldılar. Projedeki ama

Çerkezköy 8.06.2021 15:15:00 0
Öğrenciler mesleklerini yakından tanıyorlar

‘Meslek Lisesi, Memleket Meselesi’ sözünden hareketle öğrencilerin mesleklerine olan motivasyon ve isteklerini artırmak, diğer meslekler hakkında bilgi sahibi olup farklı meslek alanlarını da tanımalarını amaçlayan projede öğrenciler diğer şehirlerdeki meslek lisesinde okuyan akranlarıyla birlikte eTwinning platformunda çeşitli etkinlikler yaptı. Aynı zamanda her ay düzenledikleri online Kariyer Günlerinde meslek uzmanlarını konuk olarak ağırladı. Ocak ayında başlayan proje 15 Haziran itibariyle final yapacak.

 

AMAÇ “ÖĞRENCİLERİN MESLEKİ FARKINDALIKLARI ARTTIMAK”

 

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu , “Projedeki amacımız en başta öğrencilerimizi eTwinning ile tanıştırmak. Ayrıca öğrencilerimizin farklı meslek alanlarını tanıyarak, mezuniyet sonrası endişelerini en aza indirmelerini sağlamak ve ileriye dönük mesleki motivasyonlarını artırmak temel hedefimizdir. Öğrenciler projede  meslek lisesi mezunlarıyla röportajlar yaptı ,WEB 2 araçlarını kullanarak mesleklerle ilgili sloganlar ve akrostişler oluşturup ortak  ürünler elde ettiler.Ayrıca Karma öğrenci grupları oluşturarak meslek alan araştırmaları ve sunumları yaptılar.Kariyer günlerinde  Meslek Lisesi mezunu olup kariyer yapan meslek uzmanlarını konuk ettiler’ diye konuştu.

 

PROJENİN SEKİZ ORTAĞI BULUNUYOR

 

Okulun Moda Tasarım Teknolojileri öğretmeni Meryem Öztaş tarafından Moda Tasarım alanı öğrencileriyle birlikte yürütülen projesinin sekiz ortağının bulunduğunu kaydeden Selimoğlu, “ Proje Tekirdağ-Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Kocaeli-Darıca Denizyıldızları Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Mersin-Erdemli Arpaçbahşiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Van-Tuşba Tuşba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocaeli - Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Manisa-Salihli Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Antalya-Alanya Alanya Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yer aldı” dedi.

 

MEZUNLARLA GÖRÜŞTÜLER

 

Selimoğlu, “ Projemizin 1.Kariyer günleri kapsamında,konuk organizatörü okulumuz Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül MTAL ve Alanya Nezihe Soydan MTAL idi. Öğrencilerinin organizasyonu ile 12 Şubat 2021’de, Moda Tasarım Teknolojileri alanı olarak dünyaca ünlü hazır giyim markası H&M 'nin Türkiye ofisi Kalite Gelişirme Uzmanı Ozan Erkan'ı ve Muhasebe ve Finasman alanından mezun olarak da ülkemizin ünlü siyasetçilerinin yetiştiği, Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimler Fakültesi İşletme 4. Sınıf öğrencisi Emine Polat'ı konuk olarak ağırladık.‘Var Mı Bir Mesleğimiz’ adlı eTwinning projemiz; meslek liselerinde okuyan öğrencileri online kariyer günlerinde mezunlarla görüştürerek, öğrencilerin mesleki farkındalıklarını, motivasyonlarını artırmak ve Web 2 araçlarını kullanmalarını sağladı. Proje ortak ürünleri ve final ürünlerinehttps://www.emaze.com/@AOQRZFIWR/var-mi-br-meslem-etwinning-projesi-sergisi , https://www.youtube.com/watch?v=Xr58NjGgwhg,  e-dergiyi ise https://www.instagram.com/varmibirmeslegimiz/https://www.emaze.com/@AOQRZFIWR/var-mi-br-meslem-etwinning-projesi-sergisi adresinden ulaşabilirsiniz” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10