Çerkezköy'ün perilerinden bir galibiyet bir mağlubiyet

Kadınlar Bölgesel Bayanlar Ligi 6'lı finallerinde mücadele eden temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ilk karşılaşmasında Rize Belediyespor karşısında son periyotta istediği oyun

Çerkezköy 8.06.2021 15:48:00 0
Çerkezköy

Ankara Atatürk Spor Salonunda önceki gün oynanan karşılaşma ise saat 15.30’da başladı.

 

İLK PERİYODU ÖNDE TAMAMLADI

 

Maça Rize Belediyespor etkili başladı. Hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla ilk üç dakikayı 7-2 önde geçen Rize Belediyespor karşısında çabuk toparlanan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü periyodun bitimine 2 dakika kala İclal ve Nursima’nın sayılarla skoru eşitledi. Rakibi karşısında ilk kez öne geçen temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ilk periyodu ise 14-13’lük üstünlükle tamamladı.

 

 

FARK AÇILDI

 

Karşılaşmanın ikinci periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, periyodun bitmesine altı dakika kala Rize Belediyespor Arzu ve Tuğçe ile üst üste sayılar bularak skoru bir anda 24-18’e getirdi. Farkın sekiz sayıya çıkmasıyla birlikte toparlanmaya çalışan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü periyodun bitmesine iki dakika kala farkı 27-23 ile dört sayıya kadar düşürdü. Oyundan kopmayan temsilcimiz Sevda ve İclal ile sayılar bularak periyodun sonunda farkı bir sayıya indirdi. Karşılaşmanın ilk devresi ise Rize Belediyespor’un 29-28’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

SIK SIK HATALAR YAPTIK

 

Karşılaşmanın üçüncü periyodu da karşılıklı sayılarla geçerken, temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sık sık hatalar yaparak öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Özellikle Rize Belediyespor Arzu Asiye, Tuğçe’nin skorer oyunu ile aradaki sayı farkını korumasını bildi. Periyodun ilk beş dakikasında 12-5’lik seri yakalayan Rize Belediyespor farkı bir anda sekiz sayıya çıkardı. Rakibini sık sık hataya zorlayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 5-0’lık seri ile farkı bir anda üç sayıya kadar düşürdü. Rakibine göre periyodun sonlarını daha iyi oynayan Rize Belediyespor final periyoduna ise 50-41’lik üstünlükle girdi.

 

 

İLK MAÇIMIZI KAYBETTİK

 

Karşılaşmanın final periyodunda Rize Belediyespor temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü sık sık hataya zorladı. İlk iki dakikada temsilcimize sayı imkanı tanımayan Rize Belediyepor bir anda farkı 56-41 ile 15 sayıya çıkardı. Dört dakika boyunca sayı bulamayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü rakibi karşısında 20 sayı farkla mağlup duruma düştü. Periyodun sonlarına doğru kontrollü oyununu sürdüren Rize Belediyespor karşılaşmadan da 68-50 galip ayrılarak ilk günü galibiyet ile geçmesini bildi.

 

ARZU ASİYE ÖZDEMİR’DEN 22 SAYI

 

Rize Belediyespor’da Arzu Asiye Özdemir kaydettiği 22 sayı ile takımına galibiyeti getirirken, Tuğçe Alan 20 sayı 11 ribaunt ile fark yaratan isim oldu. Rize Belediyespor’da Eydina Topçu 5, Gizem Havare 4 (11 ribaunt), Burcudeniz Balkır 4, Nuran Çoban 2, Zümrüt Karahan 2 sayı kaydetti. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde ise İclal Duranoğlu kaydettiği 12 sayı ile ayakta kalan isim olurken, Nursima Üzümcü 8, Sevda Atabay 7, Melisa Yağmur 5, Fulya Yaman 5, İlkay Ocak 5, Kübra Yavaş 3, Hatice Tuğçe Dedeoğlu 3, Buse Başak 2 (13 ribaund) sayı kaydetti.

 

İLK PERİYOT KARŞILIKLI SAYILARLA GEÇTİ

 

Potanın perileri Salı günü ikinci maçında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü etkili başladı. İlk iki dakikayı 5-3 önde geçen Çerkezköy’ün perileri ilerleyen bölümlerde rakibinin üst üste gelen sayılarına engel olamadı. Karşılaşmanın ilk beş dakikası İzmir Büyükşehir Belediyespor’un 10-9’luk üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılıklı sayılarla geçen periyodun son bölümlerinde daha az hata yapan İzmir Büyükşehir Belediyespor ilk periyodu ise 17-16 önde tamamladı.

 

FARK AÇILDI

 

Karşılaşmanın ikinci periyodu da ilk periyot gibi karşılıklı sayılarla devam etti. Rakibine bu periyotta kolay sayı şansı vermeyen Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü skoru eşitledi. İlerleyen bölümlere doğru hızlı hücumlardan sayılar bulan İzmir Büyükşehir Belediyespor periyodun bitmesine iki dakika kala skoru 32-26 yaptı. Karşılaşmanın ilk devresi ise İzmir Büyükşehir Belediyespor’un 35-28’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

ÖNE GEÇTİK

 

İkinci devre İzmir Büyükşehir Belediyespor aradaki sayı farkını korurken, temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ise rakibini hataya zorladı. İyi bir seri yakalayan temsilcimiz periyodun bitmesine üç dakika kala farkı bir sayıya kadar indirdi. Çok iyi bir oyun ortaya koyan temsilcimiz son bir dakika kala müthiş bir seri ile skoru 44-42 yaparak öne geçti. Karşılaşmanın üçüncü periyodu ise Çerkezköy’ün perilerinin 45-42’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

 

İNANILMAZ ÜÇLÜK

 

Final periyoduna üç sayılık üstünlükle giren Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ilk iki dakikada skoru korumasını bildi. Karşılıklı geçen sayılarla son altı dakika temsilcimizin 49-46’lık üstünlüğü ile geçti. Oyundan kopmayan İzmir Büyükşehir Belediyespor üst üste bulduğu sayılarla bir anda 52-51 üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın son dakikaları büyük çekişmeye sahne olurken, iki takımda hücumda sık sık hatalar yaptı. Son bir dakikaya 56-56’lık eşitlik ile girilirken, son hücumda Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde sahneye çıkan Hatice Tuğçe Dedeoğluinanılmaz bir üçlük atarak skoru 59-56 yaptı. Son hücumda iyi savunma yapan temsilcimiz karşılaşmadan da galip ayrılarak ilk maçtaki yenilgiyi unutturdu.

 

MAÇIN OYUNCUSU HATİCE TUĞÇE’DEN 13 SAYI

 

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde maçın oyuncusu Hatice Tuğçe Dedeoğlu 13 sayı kaydederken, Nursima Üzümcü 13 (11 ribaund), Kübra Yavaş 10 (2/3 üçlük), İclal Duranoğlu 9, Buse Başak 7, Fulya Yaman 3, Melisa Yamur 2, Ceren Tekin 2 sayı kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediyespor’da Gizem Kazali 10 (10 ribaund), Duygu Ayaz 10, Aybüke Yeşil 9, Begüm Taşkın 7 (2/3 üçlük), Çisil Bilgin 4, Aysu Keskin 4, Pınar Özkaya 4, Gizem Gökdemir 3, Nilüfer Bağcı 3, Büşra Kırsakal 2 sayı kaydetti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10