Ergene'de geleceğin aşçıları yetiştiriliyor

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar arasında yer alan Aşçı Çıraklığı Kursu'nda eğitimler Şef Gülbin Pekel nezaretinde sürüyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptığÄ

Ergene 9.06.2021 13:36:00 0
Ergene

Öğrencilere yönelik olarak bilgisayar, resim ve İngilizce kursları düzenleyen sosyal ve kültürel kursların yanı sıra aile ekonomisine katkı sağlayabilme adına kuaförlük, biçki dikiş, aşçı çıraklığı gibi kurslarla kadınların çalışma yaşamına katılabilmelerine imkan sunan Ergene Belediyesi’nce Ergene Kültür Merkezi’nde kurs için özel olarak hazırlanan mutfak bölümünde başlayan aşçı yardımcılığı kursu eğitimleri sürüyor.

 

ÇOCUKLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

 

Ergene Belediyesi olarak Ergene’de yaşayan herkesin yanında olduklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Dezavantajlı grup olarak nitelenen engellilerimizin, yaşlılarımızın ve çocuklarımızın her zaman yanındayız. Bununla birlikte meslek edindirme kursları da düzenleyerek kadınların iş hayatında yerlerini alarak aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bu eğitimlerde emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm katılımcılara da başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

 

HER YERDE ÇALIŞABİLECEKLER

 

Kursa katılanların aşçılık konusunda hiçbir bilgileri bulunmasa dahi eğitimlerle mesleğin gerektirdiği yeterliliğe kavuşabileceklerini ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Kursumuza katılanlar, mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında çalışabilirler. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeteryalarda, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, gıda ve yemek üretimi olan her yerde çalışabilirler” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10