Kızılay, 153'üncü kuruluş yılını kutladı

Türk Kızılay'ının 153'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Türkiye genelinde eş zamanlı etkinlikler düzenlendi. Çerkezköy'de de Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantt

Çerkezköy 9.06.2021 18:35:00 0
Kızılay, 153

Türk Kızılay’ı Çerkezköy Şubesi, Kızılay’ın 153’üncü kuruluş yıl dönümünü etkinlik ile kutladı. Dün Cumhuriyet Meydanı’na kurulan stantta Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve Türk Kızılay’ı Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Gonca Demirtaş, çocuklara balon dağıtarak yüzlerini güldürdü.

 

KARACA, KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, “Türkiye genelindeki Türk Kızılayı Kadın Kolları çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bizimde ilçemizde Kadın Kolları başkanlığımız böyle bir etkinlik organize etti. Etkinliğimiz ile Türk Kızılay’ının önemini vatandaşlarımıza anlatmayı amaçlıyoruz. Kan bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Diğer yandan da çocuklarımıza balon ve hediyeler dağıtarak onlarda da küçük yaşlarda kan verme bilinci oluşturmak istiyoruz” dedi.

 

 

“EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ BİLGİLER VERMEYİ AMAÇLIYORUZ”

 

Türk Kızılay’ı Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Gonca Demirtaş da, "Türk Kızılay’ı 153 yaşında. Biz aslında doğum günü olarak bu kutlamayı yapıyoruz. Çocuklara çikolata, şeker, maske, dezenfektan ve su dağıtıyoruz. Ben geçmişimde öğretmenlik yaptığım için Kızılay’ın önemini çocuklara daha erken yaşta aşılamak amaçlı aslında bu etkinliği düzenledik biz. Türkiye genelinde Kızılay Kadın Kolları olarak bütün il ve ilçelerde şu an etkinlikler düzenleniyor. Biz Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi olarak çocuklara Kızılay ile alakalı eğitici ve öğretici bilgiler vermeyi amaçlıyoruz etkinliğimizle. Çünkü küçük yaşlarda öğrenilen bilgiler daha çok akılda kalıcı oluyor. Amacımız gelecek nesillerimize Kızılay’ın önemini ve değerini öğretmek, yardımlaşmayı sevdirmek” dedi.

 

3 GÜNLÜK KERMES DÜZENLENECEK

 

Bundan sonraki dönemlerde de ihtiyaç sahiplerine yine aynı şekilde gıda, giyim, kavurma yardımı yapmaya devam edeceklerini belirten Demirtaş, “Köyleri ziyaret edip belirlenen mahallelerde çocuklara hediyeler dağıtacağız. Yaz dönemini dolu dolu geçirmeyi planlamaktayız. Önümüzdeki haftalarda 3 günlük bir kermes düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENECEK

 

Demirtaş, Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi olarak Türk Kızılay’ının 153’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 11 Haziran Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10