Ak Partililer muhtarlarla buluştu

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, partisinin düzenlediği kahvaltıda ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Yel, Çerkezköy'e yapılması

Çerkezköy 13.06.2021 16:08:00 0
Ak Partililer muhtarlarla buluştu

Cumartesi günü saat 10.30’da Çerkez Kafe’de düzenlenen kahvaltıya AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ il Başkanı Mestan Özcan, İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, il yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

 

30 BİN DOZU GEÇMİŞTİR

 

Kahvaltıda konuşma gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “  Pandemi ile mücadele bir yılı aşkın süredir devam etmektedir. Türkiye bu süreci başarı ile yöneten ülkelerden birisidir. Aşılama ise 30 milyon dozu geçmiştir.  Sağlık Bakanlığımızın açıklamalarına göre de 21 milyon çift dozu aştığımızda bir aksilik olmazsa herhalde maskelerimizi de takmayacağız. O sürece doğru yavaş yavaş gidiyoruz. Artık aşı problemimizin olmadığını, aşılama konusunda dünyadaki en etkin ülkelerden biri olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

BUNA İNANMADIĞIMIZI HEPİMİZ BİLİYORUZ

 

Çetintaş’ın ardından konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “ Muhalefetin seçimi erkene alma mücadelesi var. Ama biz özellikle 90’lı yıllarda yaşanan o parlamenter sistemin eksikliklerini gidermek, zırt pırt seçim olmasın da adam gibi işimize bakalım, memleketi adam gibi yönetelim diye bir cumhurbaşkanlığı sistemi ortaya koyduk. Bu sistem gereği de 5 yılda bir seçimler yapılacak. 2023 bizim için, Türkiye için önemli bir viraj olacak. Seçimlerin bizler için önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. 20 yılda AK Parti iktidarları döneminde gerçekten Türkiye’nin bu coğrafyada büyük ve güçlü ülke olması ülküsünde yol kat ettiğini biliyoruz. Ama muhalefetin de enteresan çıkışları olduğunu görüyoruz. 10 tane parti bir araya gelecekler, seçimi kazanacaklar, seçimi kazandıktan sonra parlamenter sisteme geri döndürecekler, sonra tekrar bir seçim gerçekleştirip 5’li bir koalisyon hükümeti oluşturacaklar da ondan sonra Türkiye’yi şaha kaldıracaklar. Bunları söylerken onların da buna inanmadığını hepimiz biliyoruz” dedi.

 

 

PETROL ZENGİNİ BİR ÜLKE OLACAĞIZ

 

Özcan, “ Ülke genelinde pandemi olmasına rağmen güzel işler yapılıyor. Terör ile mücadelede geldiğimiz noktayı bir gözden geçirmek gerekiyor. Azerbaycan’da bir Ermeni mezalimi vardı. Nasıl ortadan kaldırdığımızı bütün dünya gördü. 40 yıldan beri burada bir Ermeni işgali var diye herkes söylüyor, Allah’ın kulu elini kıpırdatmıyor. Ama Türkiye gerekeni gerektiği zaman yapmasını biliyor. Bugün İstanbul için, Türkiye için, belki de ümmet için bir ikon olmuş bir camimiz var, Ayasofya. Zincirlerini kırmak bizim dönemimize nasip oldu. AK Parti dünyadaki bütün ümmetin kalesi olarak addediliyor. O yüzden sağlam durmamız, güzel işler yapmamız gerekiyor. Ülke coğrafyasının etrafından doğalgaz ve petrol zengini ülkeler var. Ne hikmetse bizde petrolde, doğalgaz da yok.

Bugün Karadeniz’de 500 küsür milyar rezerv bulundu, bu rezervin çıkarılması ile ilgili de hamle başlatıldı. İnşallah sondajımız devam ediyor. Çıktıktan sonra ülkeye doğal gazın gelmedi, depolanması, sevk ve idaresi için de dev gibi limanlar yapılıyor. Akdeniz’de de petrol var. Kıbrıs’tan dolayı ve bizim Akdeniz’de en büyük kıyısı olan ülke olmamızdan dolayı o petrolü de inşallah çıkaracağız. Petrol zengini bir ülke olacağız. Ama bu yapılanlar birilerini ise çok ciddi şekilde rahatsız ediyor” dedi.

 

ÇOK GÜZEL BİR EKİBİZ

 

Tekirdağ’da AK Parti teşkilatları olarak sahada olduklarını kaydeden Özcan, “ Yaptığımız her işi, diğer siyasi partilerin örneklediğine de şahidiz. Onların yamuk, yanlış işlerinin tümünü tespit ediyoruz. Çok güzel bir ekibiz. Tabi ki insanın olduğu yerde yanlış ve eksik de olacak. Ama irade yanlışı da eksiği de bulup temizlemek ve düzeltmek adınadır bizde. İl başkanlığı olarak bizi bu dönemde daha iyi hissedeceksiniz. Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları koşunda büyük bir yol kat ettik. Doktor sayılarımızı da inşallah ayarlamaya çalışıyoruz. Bu dönemde de atamalarda olacak” dedi.

 

SİZLERİ HER ZAMAN ÖNEMSİYORUZ

 

Çerkezköy’e geldiğinde ayrı bir heyecan duyduğunu kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “ Çünkü Çerkezköy üreten, çalışkan insanların olduğu, vatanı milleti için, ailesine helal para kazandırabilmek için gecesini gündüze katarak çalışan insanların birleştiği, hem Balkanlar’dan gelen hoşgörü kültürü, hem de Anadolu’dan gelen mertlik ve birlikte çalışma azmiyle beraber ülkemize dinamizm kazandıran önemli yerlerden bir tanesidir.  Muhtarlarımız bizim en önemli çalışma dinamiğimizdir. Bu manada adeta kurmaylarımız olarak değerlendirdiğimiz, halkın direkt içerisinden gelen, sorunları her daim taze şekilde yaşayan ve çözüm önerileri olan kişilerdir. Bu bakımdan sizleri önemsiyoruz.  Muhtarlarımızın özlük hakları başta olmak üzere bizlerden beklentilerini, çalışma şartları içerisinde yaşadıkları zorlukları biliyoruz. Bu anlamda işinizi kolaylaştırabilmek için de zaman zaman bu toplantıları düzenleyerek sizin yaşadığınız sorunlara vakıf olmak, elde ettiğimiz bilgileri yukarıya götürerek süreci devamlı daha iyiye götürme çabası içerisindeyiz” dedi.

 

DOZ 547 BİNE ÇIKTI

 

Türkiye’nin 2020 yılını pozitif büyümeyle geçiren iki ülke arasında yer aldığını kaydeden Yel, 2021 yılının ilk çeyreğinde de gördüğümüz kadarıyla Türkiye yine bir rekora imza attı ve yüzde 7’lik bir büyüme rekoru kırdı.Hizmet sektörü içerisinde bazı kardeşlerimiz zor günler yaşadılar. Biz de o zorlukları aşabilmek için uygulamış olduğumuz hibe ve kredi programlarıyla elimizden geldiğince kendilerine destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da daha güçlü bir şekilde desteğimiz devam edecek” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaları sayesinde Türkiye’nin dünyada 6’ncı sırada, aşı programında önde giden ülkelerden bir tanesi olduğunu dile getiren Yel, “En son aldığımız rakamlara göre yaklaşık 33 milyon doz aşı uygulandı. Biz normalde 170 milyon doz aşı vurmak zorundayız. Yani şuanda yüzde 20’lik bir aşı yapışmış durumda. Bunu biraz daha artırdığımız zaman, 50milyon dozu geçtiğimiz zaman inşallah bir sıkıntımız kalmayacak. Dün günlük dozumuz 547 bin doza çıktı. Bu iyi bir sayı. 500 bin doz gibi rakamlarla biz inşallah temmuz ayı içerisinde tamamen rahatlamayı öngörüyoruz” dedi.

 

 

ALNIMIZ AK GÖNLÜMÜZ PAK

 

Yel, “ Ülkemizin iyiye gitmesini, bu şekilde yoluna devam etmesini çekemeyen güçler har zaman var.

2013 yılında Gezi Parkı’yla başlayan saldırılar, 6-8 Ekim Güneydoğu olayları, 17-25 Aralık olayları, 15 Temmuz darbe girişimi, 2018 Ağustosunun 13’ünde yapılan ve ardından da devam ettirilen kur baskıları, en son geldiğimiz noktada da malum suç örgütü liderleriyle Türkiye’yi bir şekilde itibarsızlaştırma, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal iklimini bozma, Türkiye’yi terörize etme çabalarının devam ettiğini görüyoruz. Bu konuda bizim alnımız ak, gönlümüz pak. Kim ne derse desin bugüne kadar AK Parti’yi mafya ilişkileriyle bir araya getirebilme şansı kimsenin olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. 2002 yılından önceki Türkiye’de gerçekten mafyavari örgütlenmelerin, suç örgütlerinin bir şekilde hem devleti hem de milleti etkilediğini ve bu anlamda da milletimizin yıldığı yılları ben hatırlıyorum. Ama 2002’den bu yana bu konudaki mücadelemizle beraber Türkiye’nin her yerinde çok sayıda suç örgütü çökertildi ve bunlarla ilgili mücadele asli unsurlar arasında yer aldı. Şimdi de Türkiye’nin bu başarısını hazmedemeyenler bu konuyla ilgili bazı aktörleri sahaya sürdüler. Ve şu anda sahaya sürülen bu aktörler artık CIA’in, Mossad’ın ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün kucağına oturmuş durumdalar. Ve onların söylemlerini tekrar ederek, aldıkları bazı sufleleri vatandaşımızın kulağına üflemeye çalışarak sükun ortamını bozmak istiyorlar. Bu konuda adalet sistemimize inanıyoruz. Yargı sistemimiz harekete geçti. Adı geçen bazı bakanlarımız, büyüklerimiz bu konuda zaten yargıya müracaat ettiler. İnşallah adalet mekanizmamız bu konuyla ilgili gerekli olan çalışmasını yapacak”  açıklamasında bulundu.

 

VAKIF KURMA AMACIMIZ VAR

 

Ülkede yatırımların aralıksız devam ettiğini kaydeden Yel, “ 15 yılık mücadele sonunda, Cumhuriyet tarihinde yapılan bin 800 dersliğin üzerine 5 bin derslik ilave ettik. Bu gerçekten büyük bir rekordur. Geçtiğimiz yıl il çapında 28 tane okulu hayata geçirdik. Yapılması gereken her türlü çalışmayı bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Burada üniversite sayımızı artırmak zorundayız. Sadece Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ’a yetmiyor artık. Tekirdağ 1 milyon 100 bin nüfusuyla kabuğuna sığamayan, daha çok gencimizin daha farklı üniversitelerde eğitim alması gereken bir kent oldu. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ayrıca bir vakıf kurma çalışmamız da var. TBMM Başkanımız Mustafa Şentop önderliğinde eğitim vakfı kurmayla ilgili de çalışma yapılıyor. Tüm iş insanlarımız bu vakıfa davet ediyoruz. Bu vakıf sayesinde özellikle yüksek öğrenim konusunda hem var olan Namık Kemal Üniversitemizi genişletmek, onu güçlendirmek, hem de Namık Kemal Üniversitemize yeni üniversiteler ilave etmek istiyoruz. Özellikle teknik üniversite baş sırada. İnşallah 2022 ile beraber daha farklı bir üniversitemizin Tekirdağ’da kurulma çalışmalarının hızlanacağına inanıyorum. Bu bizim için önemli asli görevlerden bir tanesidir” açıklamasında bulundu.

 

2022 YILININ BAŞLARINDA TEMELİ ATILACAK

 

Sulama yatırımlarını artırdıklarını kaydeden Yel, “Ergene Nehri’nin temizliği ile beraber hem Ergene Nehri’nin etrafında sulama çalışmaları hem de diğer baraj ve sulama göletleriyle beraber bu çalışmamız hızlanacak. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgemizin yıllardır Devlet Su İşleri ile beraber yapmak istediği bir baraj çalışması bulunuyor. Bu çalışmaya biz de destek veriyoruz. Barajın yapılmak istendiği yerde tarihi bir eser çıkmıştı. Bununla ilgili 2 yıldır mücadele devam ediyor. Artık sonuna gelindi. Umuyorum ki bu yılın sonu veya 2022 yılının başlarında temeli de atılarak Çerkezköy’ümüzün sanayisine de 21 milyon suyla destek verecek ve Çerkezköy’ün zaman zaman yaşadığı sel felaketinden de inşallah Çerkezköy’ü kurtaracak bir barajın çalışmasını kısa sürede başlatacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

MUHTARLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

 

Yel daha sonra muhtarların istek ve sorunlarını dinledi. Bazı mahalle muhtarlarım mahallelerindeki elektrik hatlarının yer altına alınması gerektiğini, bazı mahalle muhtarları da su paralarının yüksek olduğunu dile getirdi. Muhtarlar mahallelere PTT şubesi açılmasını, vatandaşların kendilerine daha yakın olan yeni yapılan okullarda oy kullanması için gerekli çalışmaların yapılmasını isterken, bazı mahallelerde de sokak isimlerinin değişmesinden dolayı yeni tabelaların olmadığını kaydetti.

 

Kızılpınar’daki mahalle muhtarları da yollar, gençlik merkezi, sağlık ocağı, PTT şubesi ve banka şubesi konusunda taleplerini dile getirdiler.

 

BU YIL PROJE YOK

 

Çorlu Deresi’nin ıslahıyla ilgili soruyu cevaplayan Yel, “ Bu yıl Devlet Su İşleri daha çok sulama yatırımlarına kaynak aktardı. Özellikle tarımsal sulamayı artırmamız gerekiyor hem ilimizde hem de Türkiye’nin her yerinde. Bu yıl benim bildiğim kadarıyla Çerkezköy’de ıslah çalışması yok. Ara sıra zor durumda kalınırsa çalışma yapılabilir ama genel anlamda bunu yapacak bir çalışma yapacak. Çerkezköy OSB tarafından yapılacak baraj çalışması var. Bununla beraber dere yatağını temizleyerek sel oluşmasını engelleyecek çalışma daha sonra yapılacak ama bu yıl içerisinde böyle bir proje yok”dedi. Yel, Kapaklı halkında da müjde vererek Yıldızkent kavşağının ihale programına alındığını kaydetti.

 

6-7 YILDIR YAPMIYORLAR

 

AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli de DSİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol gereği Pınarca Deresi’nin büyükşehir belediyesi tarafından ıslah edilmesi gerektiğini kaydederken, Milletvekili Mustafa Yel de konuyla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle telefonda görüşerek bu konuda çalışma yapılmasını istedi. Yel, “ Pınarça Deresi’nde yıllardır dere ıslah çalışması yapılmıyor. Sizin büyükşehir belediyesi ile yaptığınız protokol gereği bunu büyükşehir belediyesinin yapması gerekiyor. Ancak 6-7 yıldır yapmıyorlar. Vatandaşlarımız da çile çekiyor. Vatandaşlarımızın çile çekmesinden biz de rahatsızız. Burayı DSİ’nin imkanlarıyla yapabilirsek memnun oluruz” dedi. Yel ile konuşan DSİ yetkilileri de bu konuda Çerkezköy’de gerekli incelemeyi yapacakları sözünü verdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10