Akay: Alt yapı sorununu ortadan kaldıracağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ'nin ortak hayata geçireceği Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması

Çerkezköy 14.06.2021 16:25:00 0
Akay: Alt yapı sorununu ortadan kaldıracağız

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1. Etap çalışmalarının planlanan program dahilinde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlk etapta başladığımız kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarını tamamladık. Ekiplerimiz şu anda kanalizasyon ve yağmur suyu bağlantılarını tamamlamak üzere. Akabinde bu etapta içme suyu hattımızı da yenileyeceğiz. Daha sonra caddemizin diğer kısmında çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 

 

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

 

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattının yenileneceğini ifade eden Akay,  “11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştireceğiz. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 4 etapta yapılacak. Bu proje ile Çerkezköy’ün yıllardan beri süre gelen altyapı sorununu ortadan kaldıracağız” dedi.

 

MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

 

Cumhuriyet Meydanı’na Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı yapılacağını kaydeden Akay, “ Çerkezköy Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda modern bir Kent Meydanı yapacağız. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 20 bin 160 ton sıcak asfalt çalışması yapacağız. Ayrıca altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde üstyapı çalışmalarına başlayacağız. İki caddemizde engelli erişebilirliğinin sağlandığı, bisiklet yollarının, yaya kaldırımlarının, peyzaj düzenlemelerinin ve modern aydınlatma çalışmalarının olduğu üstyapı projesini hayata geçireceğiz. Çerkezköy’ün iki büyük caddesini son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10