Çetintaş: Fakülte için girişimlerimiz olacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Çerkezköy'de hükümet tarafından yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulu

Çerkezköy 23.06.2021 16:39:00 0
Çetintaş: Fakülte için girişimlerimiz olacak

Basın mensuplarının, “ Kızılpınar’da yapılacak gençlik merkezi ile ilgili belediyeden bir yer talebiniz olmuştu. Sonrasında Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştük. Yer talebi ile ilgili sizinle bir görüşmesi oldu mu? sorusunu cevaplayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “ Ben kendisi ile görüşüyorum. Yeri ayarlamaya çalışıyoruz. Yer yeşil alan olduğu için yeşil alan takası olması gerekiyor. Onun üzerinde çalışıyor. Diş hastanesi ile ilgili de aynı şekilde çalışıyoruz. Diş hastanesi ile ilgili de aynı sorunlar yaşanmaktadır. Onun yerini de inşallah kısa zamanda halledeceğiz. Onları çözmeye çalışıyoruz. Burası sorunu çözdü gibi. Bizim diş hastanesinin yeri ile ilgili bürokratik engeller var. Onları aşmaya çalışıyoruz.”dedi.

 

“BÖLGE AÇISINDAN YAPMAMIZ GEREKİYOR”

 

Çetintaş, “AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel bir açıklamasında Çorlu’ya üniversite kurulacak demişti. Buraya da bir fakülte kurulması için sizin de müracaatınız olacak mı?” sorusuna Çetintaş, “ Biliyorsunuz Çerkezköy merkezde yüksekokulumuz vardı. Veliköy’de ki yeni binaya taşındı. Bizim de fakülte yapılması konusunda girişimlerimiz olacak. Bölge açısından yapmamız gerekiyor. Onun çalışmalarına da inşallah gireceğiz” dedi.

 

BANKA KONUSUNDA ISRARCIYIM

 

Kızılpınar’a hastane yapılması ile alakalı çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Çetintaş, “ AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ile konuyla alakalı yeniden görüşeceğim. İl Sağlık Müdürlüğündeki bilgileri alacağız. Binanın ne şekilde olduğunu öğreneceğiz. Oradaki bina yeterli mi yetersiz mi bilgileri alacağım sizinle ileriki günlerde paylaşacağım. Ama o güzel bir fikirdi. Kızılpınar’a hastane lazım mı lazım. En azından ilk müdahalenin yapılması gerekir. Önce binanın durumunu öğreneceğiz. Sağlam değilse de yapılması için uğraşacağız. Banka konusunu da ısrarla bastırıyorum. Banka işini muhakkak halledeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

HER YIL YÜZDE 10 NÜFUS ARTIYOR

 

Çerkezköy nüfusunun her yıl yüzde 10 bandında arttığını kaydeden Çetintaş, “ Derslik sayısı açısından hiç sıkıntımız yok. Yüzde 10 büyüyen bir nüfusuz. Yüzde 10 demek bugün 186 milyon nüfustan bahsediyoruz 18 bin civarında nüfus demek. Bunlara okul lazım demek. Her sene derslik yapmanız lazım. Her sene ihtiyaçları gidermek gerekiyor” dedi.

 

“ONLARIN GELMESİ BÖLGEYİ HAREKETLENDİRİYOR”

 

“TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Çerkezköy’e bir programı var mı veya sizin bir davetiniz oldu mu?” sorusuna ise Çetintaş, “Bizim bir talebimiz var. Talebimiz de şu, hem bölgeye gelsin etüt yönünden hem de biliyorsunuz Kızılpınar’a jandarma karakolu açıldı. Onun açılışını yapmadık. TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’a talebimiz var. Hayırsever okulları yapıldı. Hayırseverler diyor ki biz de onure olmak istiyoruz. Biz de diyoruz ki meclis başkanımızı size getireceğiz. O şekilde bir talebimiz olacak. Kendisi pandemiden dolayı gelemedi. Ama inşallah önümüzdeki dönem inşallah okullar açıldığında hocamızı getireceğiz. Tabii ki onların gelmesi bölgeyi hareketlendiriyor” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10