30 dakikalık yağmur yetti

Çerkezköy'de dün öğlen saatlerinde etkili olan ve yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağış, araç ve yaya trafiğini durma noktasına getirdi. Yağmura hazırlıksız yakalanan yayalar, otobüs dur

Çerkezköy 23.06.2021 17:18:00 0
30 dakikalık yağmur yetti

Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağış, Çerkezköy’de hayatı olumsuz etkiledi. Öğlen saatlerinde bastıran yağmur Çerkezköy'de yarım saat etkili oldu.

 

 

CADDELER GÖLE DÖNDÜ

 

Çerkezköy'de öğlen saatlerinde aniden bastıran ve şiddetini artırarak yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara sığınarak yağmurdan korunurken, bazı iş yerleri ve evleri de su bastı. BSH Kavşağı'nda ve Kızılpınar Mahallesi'nde rögarların tıkanması nedeniyle Çorlu istikametinden gelen araçlar ilçe merkezine girmekte zorlandı. İlçe merkezinde birçok mahallede rögarlar taşarken, yaşanan su baskınlarında TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri uzun süre çalışma gerçekleştirdi. Ekipler, tıkanan rögarların açılması için yoğun gayret gösterirken, son yıllarda yapılan altyapı yatırımları ise geçmişte yaşanan görüntülerin yaşanmamasını sağladı.

 

 

KENT PARK SULAR ALTINDA

 

Çerkezköy’de birçok cadde ve sokak sularla kaplanırken, Kent Park’ta da farklı bir manzara olmadı. Parkın oyun alanları, yürüyüş yolları sularla kaplandı. Yağmur sularının banklar ve çöp kovalarının yarısına kadar yükseldiği görüldü. Yağmur suları rögar kapaklarından taştı.  Kızılpınar girişinde de yağan yağmur nedeniyle yoğun trafik ve araç kuyrukları oluştu. Bir anda bastıran yağmur nedeniyle Kızılpınar Yolu Kahveler mevkiinde biriken sular, iş makineleri ile temizlendi. Güveniş Caddesi’nde açık unutulan rögara düşen araç ise çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10