Proje ve çalışmalarını bilim şenliğinde sergiliyorlar

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4007 Bilim Şenliği'nin açılışı dün Çerkezköy Kent Park'ta yapıldı. Bilim şenliğinde; kültürel v

Çerkezköy 24.06.2021 17:45:00 0
Proje ve çalışmalarını bilim şenliğinde sergiliyorlar

Şenlik, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Yürütücüsü Murat Kıroğlu, “Yaklaşık 1 hafta boyunca süren etkinliğimizin ilkini okulda 5 farklı atölyeyle gerçekleştirdik. En büyük etkinliğimiz olan 16 çadırdan ve etkinlikten oluşan ‘bilim ve afet’ temalı sunumlarımızı size şimdi sergilemiş olacak arkadaşlarımız. TÜBİTAK’tan almış olduğumuz yaklaşık 71 bin liralık bütçeyle bu etkinliğimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM KURUMLAR KENETLENDİK”

 

Kıroğlu, “Bu etkinliği düşünürken ‘bilim ve afet’ dememizin sebebi herkesi bilinçlendirmek. Afet öncesi, afet sonrası ve afet sırasında yapılabilecek farkındalıkları vatandaşlara, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere duyurmak istedik. Bunu, malum pandemi dolayısıyla yani, salgın dolayısıyla şu an afet esnasında yaşıyoruz ve görüyoruz. Bunda, başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere mevcut salgını minimum düzeyde zararla atlatabilmek için elimizde gelen tüm gayreti göstermeye çalıştık ve bununla birlikte tüm kurumlar kenetlendik. Birlik, beraberlik içerisinde, sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşama ümidiyle. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

PROJE VE ÇALIŞMALAR TANITILIYOR

 

Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen etkinlikte kurdele kesiminin ardından Kaymakam Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay ve katılımcılar stantları gezdi. Çerkezköy Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen Tübitak Bilim Şenliği’nin Kent Park’ta 27 Haziran Pazar günü saat 18.00’e kadar ziyaret edilebileceğini kaydeden Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu, “Şenlikte toplam 16 atölyenin hazırlamış olduğu proje ve çalışmalar tanıtılıyor. Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 5 atölyesi ile Çerkezköy ve diğer ilçelerdeki okulların atölyelerinin çalışmaları şenliği ziyaret eden vatandaşlara anlatılıyor. Bilim şenliğinde; Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği ve AFAD da stant kurdu. AFAD’ın kurduğu deprem çadırında afet malzemeleri tanıtılarak, vatandaşlara deprem esnasında yapılması gerekenler hakkında bilgi veriliyor. Öte yandan 26 Haziran Cumartesi günü Saray Kanyon da ‘Haydi Kanyona’ sloganı ile etkinlik düzenlenecek. Etkinlikte öğretmen ve öğrencilere doğada hayatta kalma şartları anlatılacak” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman katıldı.  

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10