Tekstil atıkları geri dönüşüme kazandırılacak

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve NA Grup Tekstil iş birliği ile hayata geçirilen proje kapsamında, ilçede belirlenen noktalara tekstil atık kumbaraları yerleştirilmeye başlandı. Çorlu

Çorlu 25.06.2021 12:03:00 0
Tekstil atıkları geri dönüşüme kazandırılacak

Geçen ay Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve şirket yetkililerinin katılımıyla yapılan protokolün ardından sıfır atık uygulamaları kapsamında Çorlu geneline tekstil atık kumbaraları konuluyor.

 

“İLK ADIMI ATTIK”

 

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, "Vatandaşlarımızın kullanımı başta olmak üzere çeşitli sebeplerle artık ihtiyaç duyulmayan ya da kullanılmayacak derecede tahrip olan giysi ve ayakkabı gibi tekstil ürünlerini geri dönüşüme kazandırabilmek için ilk adımı attık. Bu kapsamda Çorlu'muzda muhtelif noktalara tekstil atıkları geri dönüşümü için ilk etapta 100 adet tekstil atık kumbarası konuşlandırdık. Şu anda 1 adet tekstil atık toplama aracı da hizmete girmiş durumda” dedi.

 

DÜZENLİ OLARAK KONTROL EDİLECEK

 

Çetin, “Sizler de kullanılmış ya da kullanıma uygun olmayan tüm giysilerinizi (çorap, elbise, pantolon, kazak, t-shirt, iç çamaşırı, şapka, ayakkabı, terlik, bot vb.) veya diğer tekstil ürünlerinizi (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.) tekstil atık kumbaralarına atarak ekonomimize katkı sunabilirsiniz” ifadelerini kullandı. Kumbaraların düzenli olarak kontrol edileceğini belirten Başkan Yardımcısı Çetin, tekstil atık kumbarası sayısını artıracaklarını da sözlerine ekledi.

 

Haber / Sevde Gül MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10