Rektör Şahin: 33 farklı ülkeden 30 bine yakın başvuru aldık

Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Genel Sekreteri Cahit Halil, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin'i makamında ziyaret et

Tekirdağ 25.06.2021 12:07:00 0
Rektör Şahin: 33 farklı ülkeden 30 bine yakın başvuru aldık

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Namık Kemal Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere verdiği destekten dolayı Rektör Şahin’e teşekkür etti. Ziyarette Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Göçerler ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk Eti de bulundu.

 

 

“SAYILI ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ”

 

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, “Üniversitemiz, Türkiye’nin Balkan coğrafyasına açılan bir noktada bulunması dolayısıyla özellikle Balkan Türklerinin ve bölgenin Müslüman nüfusunun eğitim ve öğretim süreçlerinde aktif rol oynamayı kendine bir misyon olarak görmeye başlamıştır. Bu doğrultuda yaptığımız girişimler neticesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, uluslararası öğrenci kabulünde Balkan ülkelerinden gelip üniversitemizde öğrenim görmek isteyen öğrencilere özel kontenjan açma hakkını elde eden sayılı üniversitelerden biri olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“ULUSLARARASI DÜZEYDE TANINIRLIK GÖSTERDİK”

 

Pandemi dönemi olmasına rağmen 2020-2021 eğitim öğretim yılı için 33 farklı ülkeden 30 bine yakın başvuru alarak uluslararası düzeyde tanınırlık gösterdiklerini belirten Rektör Şahin, 2023 yılında Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası statüdeki öğrenci sayısını 5 binlere çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti. Ziyaret günün anısına takdimin ardında fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10