Başsavcı Örenci: Çerkezköy'den memnun ayrılıyorum

2018 yılı Ağustos ayından bu yana Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan ve geçtiğimiz ay Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan kararname ile Hakkari Cumhuriyet BaşsavcılıÄ

Çerkezköy 27.06.2021 17:28:00 0
Başsavcı Örenci: Çerkezköy

Hakim ve Savcılar Kurulu tarafından yayınlanan kararname ile Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Bayram Örenci, veda ziyaretlerini sürdürüyor. Örenci, önceki gün Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ziyarette Çerkezköy’deki görev süresince basın ile olan ilişkisinden, yasalar çerçevesinde memnun olduğunu ifade eden Başsavcı Bayram Örenci, “Görev süremde Çerkezköy’de gerek kamu kurum ve kuruluşları gerek mesai arkadaşlarımla gerekse halkımızla adaletin tecellisi için özverili çalışmalar yürüttük. Ben Çerkezköy’den memnun ayrılıyorum. Umarım Çerkezköy halkı da görev süremizce bizlerden memnun kalmıştır. Bizler hukuk insanı olarak makam, mevki ve erk gözetmeksizin adaletin doğru tecelli edebilmesi adına hakim ve savcı arkadaşlarımızla görevimizi ifa ediyoruz. Bu zaman zarfında Çerkezköy basınından ve sizlerin yapmış olduğu haberlerden zaman zaman faydalandık. Bunun için şahsınız nezdinde kurum çalışanlarınıza teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazeteci Şaban Kardeş de, “Bir ülkenin gelişimi o ülkenin adalet mekanizmasının gelişimi ile paraleldir. İnsan hayatında adalet, hava ve su kadar önemli bir kavramdır. Adaletin olmadığı yerde devlet, devletin olmadığı yerde hukuk olmaz. Hukukun olmadığı yerde gazetecilik olmaz. Bizlerin özgür gazetecilik yapıyor olmasında en büyük dayanağımız hukuka ve adalete olan inancımızdır. Göreviniz sürecinde Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü birçok soruşturmada zaman zaman gazetecilik refleksi ile bir adım önde olabilmek için haberler yaptık. Yaptığımız her haber de insan ve adalet odaklı haberdi. Hiçbir zaman sizlerden bir tavır görmedik. Bu da bizlerin kamusal görevini ne kadar titizlikle yaptığımızın göstergesidir. Şahsınız nezdinde sizinle birlikte tayin olan hakim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10